tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Basit Tatlı Tarifleri

Basit Tatlı Tarifleri, günün her saatinde canınız tatlı çektiği anda herkesin evinde kolayca bulunabilecek malzemelerle çarçabuk hazırlayabileceğiniz basit tatlı tariflerimizden çarçabuk hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışları basit olmasının yanı sıra lezzetleri mükemmel olan harika tatlı tariflerini özel günlerinizde konuklarınız ve sevdikleriniz için de güvenle hazırlayabilirsiniz.

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin

  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket sade krem şanti

Kadayıfı İçin

  • 250 gr tel kadayıf
  • 1 su bardağı ince dövülmüş fındık
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker

Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı

Kadayıflı muhallebi hazırlığımıza bir gece önceden 250 gr tel kadayıfı dondurucuya koyup dondurarak başlayalım. Ardından dondurulan kadayıfları dondurucudan çıkartarak önce elimizle didikleyerek parçaladıktan sonra kesme tahtasının üzerine alarak bir bıçak yardımıyla iyice kıyalım. Daha sonra teflon bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek tavayı ocağa koyarak yağı eritelim. Eriyen yağın üzerine kıyılmış kadayıfları ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kadayıflar renk değiştirene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan kadayıfların üzerine 1 su bardağı ince kıyılmış fındık ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırdıktan sonra ilave ederek birkaç dakika kadar daha karıştırarak kavurduktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Kavrulan kadayıflı harç soğurken bizde tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Uygun bir tencereye 1 su bardağı elenmiş un, 2 çay bardağı toz şeker ve 1 litre sütü ilave ederek tel çırpıcı yardımı ile karıştırarak tencereyi ocağa koyalım. Muhallebimizi orta harlı ateşte sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim. Pişen muhallebiyi ocaktan alarak üzerine 1 paket krem şanti ekleyerek bir mikser yardımıyla iyice çırparak soğumaya bırakalım. Dikdörtgen cam bir fırın tepsisine önceden hazırladığımız kavrulmuş kadayıfların yarısını dökerek yayalım ve üzerine soğuyan muhallebinin tamamını yayarak düzgün bir şekilde dökelim.

Basit Tatlı Tarifleri

Muhallebinin üzerine kalan kadayıfları serpiştirerek yaydıktan sonra hazır hale gelen tatlımızı buzdolabına alarak en az 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun...

Ballı Badem Tatlısı

Ballı Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı irmik

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Ballı Badem Tatlısı Hazırlanışı

Ballı badem tatlısı hazırlamaya ilk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı su ilave ederek tencereyi ocağa koyalım ve şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Kıvam alan şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce 1 dilim limon suyu ilave edip kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğurken bizde tatlımızın hamuru için yoğurma kabımıza oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, Toz şeker, sıvı yağ, yumurta, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karışımı karıştırarak harmanladıktan sonra üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğrulan hamurun üzerine temiz nemli bir bez kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım.

Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak elimizle önce yuvarladıktan sonra parmak şekline getirelim. Parmak şekline getirdiğimiz hamuru düz bir tabağa koyduğumuz irmiğe bulayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla yerleştirelim. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayarak tepsiyi doldurduktan sonra fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip hamurlar pembeleşinceye kadar pişirerek fırından alalım. Fırından çıkardığımız tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve 1-2 saat kadar tatlının şerbetini çekmesini bekledikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:02:38

Basit Tatlı Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Basit Tatlı Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018