tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Bardakta Sütlü Tatlılar

Bardakta Sütlü Tatlılar, büyük küçük herkesin beğeniyle tükettiği sütlü tatlı çeşitlerini şahane lezzetinin yanı sıra gözlere hitap eden görselliği sayesinde lezzetine lezzet katarak bardak sütlü tatlılar hazırlamaya ne dersiniz? Oldukça hafif olması nedeni ile sıklıkla evlerimizde hazırlanan enfes sütlü tatlı tariflerimizden birkaçını görsellik açısından bardaklarda servis ederek hem kendiniz hem de misafirleriniz için hazırlayarak şahane bir tatlı şöleni hazırlayabilirsiniz.

Bardakta Çilekli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı dolusu püre şekline getirilmiş çilek
  • 3 su bardağı dolusu soğuk süt
  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Hazırlanışı: Öncelikle bardakta çilekli muhallebi hazırlamaya uygun bir tencereyi ocağa alarak üzerine margarin veya tereyağı ilave edip yağın erimesini sağlayarak başlayalım. Ardından eriyen yağın üzerine elenmiş unumuzu ilave ederek unu yağın içinde hafifçe kokusu çıkıncaya kadar bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kavuralım. Kavrulmakta olan unun üzerine  sütümüzü eklerken bir yandan da karıştırmaya devam ederek toz şekeri üzerine ilave edelim. Tencereye alınan malzemenin üzerine robotta çekilerek püre şekline getirilmiş 1 su bardağı dolusu çilekleri ilave edip tüm muhallebi malzemesi kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. Ardından kaynayarak kıvam alan çilekli muhallebinin üzerine vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra muhallebimizi ocaktan alalım. Ardından hiç vakit kaybetmeden bir paket krem şanti toz şeklinde muhallebinin içine ekleyip mikser yardımıyla iyice çırparak pürüzüz hale getirelim. Hazır hale elen çilekli muhallebimizi arzu edilen bardakların içine yerleştirerek üzerine arzuya göre Hindistan cevizi veya çekilmiş ceviz içi serpiştirerek iyice soğuması için buzdolabına alarak servise kadar beklemeye bırakalım.
Bardakta Sütlü Tatlılar

Afiyet olsun...

Bardakta Yalancı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket petibör kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dolusu elenmiş un
  • 125 gr margarin
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Arzuya bağlı üzerini süslemek için Hindistan cevizi veya fındık, fıstık ve ceviz içi
Hazırlanışı: Yalancı tavuk göğsü hazırlığımıza öncelikle kakaolu petibör bisküvileri robottan geçirip ufalayarak başlayalım. Ardından uygun bir tencereye yağımızı alarak tencereyi ocağa koyup yağın erimesini sağlayarak eriyen yağın üzerine elenmiş unu ilave ederek un hafifçe sararıp kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavuralım. Daha sonra istediğimiz kıvamı alan unun üzerine toz şekeri ekleyip bir iki kez karıştırarak üzerine yavaş yavaş sütümüzü eklerken bir yandan da karıştırmayı sürdürelim. Sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alması sağlanan muhallebi iyice kaynayıp koyulaştıktan sonra üzerine 1 paket vanilya ilave edip karıştırdıktan sonra hazır hale gelen muhallebimizi ocaktan alarak ilk sıcaklığının çıkması için beklemeye bırakalım. Ardından bir mikser yardımıyla muhallebimizi yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar iyice çırparak hazır hale getirelim.

Daha sonra servis için uygun görülen bardakların içine  ilk olarak hazırlanan muhallebiden yerleştirerek üzerine daha önceden robottan geçirilerek ufalanmış kakaolu bisküvilerden serpiştirerek bu işleme bardak dolana kadar sırasıyla devam edelim. Artık hazır hale gelerek bardaklara yerleştirilen yalancı tavuk göğsü tatlımızın üzerini isteğe bağlı olarak damla çikolata veya fındık, fıstık ve ceviz içi serpiştirip süsledikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 13:51:59

Bardakta Sütlü Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bardakta Sütlü Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018