Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bardakta Sütlü Tatlılar

Bardakta Sütlü Tatlılar

Bardakta Sütlü Tatlılar, büyük küçük herkesin beğeniyle tükettiği sütlü tatlı çeşitlerini şahane lezzetinin yanı sıra gözlere hitap eden görselliği sayesinde lezzetine lezzet katarak bardak sütlü tatlılar hazırlamaya ne dersiniz? Oldukça hafif olması nedeni ile sıklıkla evlerimizde hazırlanan enfes sütlü tatlı tariflerimizden birkaçını görsellik açısından bardaklarda servis ederek hem kendiniz hem de misafirleriniz için hazırlayarak şahane bir tatlı şöleni hazırlayabilirsiniz.

Bardakta Çilekli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı dolusu püre şekline getirilmiş çilek
  • 3 su bardağı dolusu soğuk süt
  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Bardakta Çilekli Muhallebi Nasıl Yapılır?


Öncelikle bardakta çilekli muhallebi hazırlamaya uygun bir tencereyi ocağa alarak üzerine margarin veya tereyağı ilave edip yağın erimesini sağlayarak başlayalım. Ardından eriyen yağın üzerine elenmiş unumuzu ilave ederek unu yağın içinde hafifçe kokusu çıkıncaya kadar bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kavuralım. Kavrulmakta olan unun üzerine sütümüzü eklerken bir yandan da karıştırmaya devam ederek toz şekeri üzerine ilave edelim. Tencereye alınan malzemenin üzerine robotta çekilerek püre şekline getirilmiş 1 su bardağı dolusu çilekleri ilave edip tüm muhallebi malzemesi kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. Ardından kaynayarak kıvam alan çilekli muhallebinin üzerine vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra muhallebimizi ocaktan alalım. Ardından hiç vakit kaybetmeden bir paket krem şanti toz şeklinde muhallebinin içine ekleyip mikser yardımıyla iyice çırparak pürüzüz hale getirelim. Hazır hale elen çilekli muhallebimizi arzu edilen bardakların içine yerleştirerek üzerine arzuya göre Hindistan cevizi veya çekilmiş ceviz içi serpiştirerek iyice soğuması için buzdolabına alarak servise kadar beklemeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Bardakta Yalancı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket pötibör kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dolusu elenmiş un
  • 125 gr margarin
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Arzuya bağlı üzerini süslemek için Hindistan cevizi veya fındık, fıstık ve ceviz içi
Bardakta Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Yalancı tavuk göğsü hazırlığımıza öncelikle kakaolu pötibör bisküvileri robottan geçirip ufalayarak başlayalım. Ardından uygun bir tencereye yağımızı alarak tencereyi ocağa koyup yağın erimesini sağlayarak eriyen yağın üzerine elenmiş unu ilave ederek un hafifçe sararıp kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavuralım. Daha sonra istediğimiz kıvamı alan unun üzerine toz şekeri ekleyip bir iki kez karıştırarak üzerine yavaş yavaş sütümüzü eklerken bir yandan da karıştırmayı sürdürelim. Sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alması sağlanan muhallebi iyice kaynayıp koyulaştıktan sonra üzerine 1 paket vanilya ilave edip karıştırdıktan sonra hazır hale gelen muhallebimizi ocaktan alarak ilk sıcaklığının çıkması için beklemeye bırakalım. Ardından bir mikser yardımıyla muhallebimizi yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar iyice çırparak hazır hale getirelim.

Daha sonra servis için uygun görülen bardakların içine ilk olarak hazırlanan muhallebiden yerleştirerek üzerine daha önceden robottan geçirilerek ufalanmış kakaolu bisküvilerden serpiştirerek bu işleme bardak dolana kadar sırasıyla devam edelim. Artık hazır hale gelerek bardaklara yerleştirilen yalancı tavuk göğsü tatlımızın üzerini isteğe bağlı olarak damla çikolata veya fındık, fıstık ve ceviz içi serpiştirip süsledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 21.01.2024 13:06:06
Bardakta Sütlü Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bardakta Sütlü Tatlılar Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Bardakta Sütlü Tatlılar"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024