{ "title": "Yufka Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/yufka-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 15:05:46", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Yufka tatlısı, yemeğe oldukça düşkün bir ülke olduğumuz için mutfaklarımızda birbirinden güzel tatlı ve yemekler hazırlanmaktadır. Tür mutfağı dünya genelinde de oldukça meşhur bir yere sahiptir. Tatlı ya da yemeklerde yaratılan çeşitlilik sayesinde ortaya birbirinden güzel lezzetler çıkarılabilmektedir. Bölge bölge yemek ve tatlılarımızda farklılıklar yaşansa da her bölgenin tatlı ve yemeği kendine hastır. Yufka tatlısı daha çok Ege Bölgesi'nde İzmir iline has bir tatlı türüdür. Yufka tatlısı lezzeti ve görsel şöleni ile yiyen herkesi kendine hayran bırakacak özelliktedir. Sizde bu pratik ve lezzetli tatlıyı evinizde kolaylıkla hazırlayarak misafirlerinize, eşinize ve dostlarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Buyurun hep beraber 8 kişilik yufka tatlısı nasıl yapılıyor? Tarifi hep beraber inceleyelim.

Yufka Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şurubu için
Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yufka tatlısı yapımına, yufkaları fırın tepsisine dizerek başlayın. Yufkalar teker teker fırın tepsisine dizilir. Her bir yufkanın arasına sıvıyağ sürülür. Her iki yufkanın arasına dövülmüş ceviz içi serpiştirilir. Yufkalar bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Fırın önceden 180 derecede ısıtılır ve fırın tepsisi sıcak fırına sürülür. Yufkaların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Yufka tatlısının şerbeti için, 2,5 su bardağı su ve toz şeker ufak bir tencereye alınır. Orta hararetli ocakta ilk önce şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra şerbet kıvam alana kadar kaynatılır. Şerbet ocaktan alınmadan 5 dakika önce limon suyu eklenip 5 dakika kadar daha kaynatılır. Yufkalar fırından çıkınca ilk sıcaklığını atana kadar beklenir. Aynı şekilde şerbetin de ilk sıcaklığını atması beklenir. Daha sonra bir kepçe yardımı ile şerbet yufkaların üzerine eşit şekilde dökülür. Bir süre tatlının şerbetini çekmesi beklenir. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimlere kesilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }