{ "title": "Vişneli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/visneli-irmik-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 16:05:23", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "
Vişneli İrmik Tatlısı, özellikle yaz aylarında üzeri dondurmayla bezenmiş tadı mayhoş tatlılardan hoşlananlar için pratik şekilde yapabilecekleri tatlı çeşididir. Ev hanımlarının mutfaklarında sıklıkla uyguladıkları tatlı çeşididir. Vişneli İrmik Tatlısı için hazır olarak vişne suyu kullanabileceğiniz gibi vişne kompostosu kaynatarak da tatlıyı uygulayabilirsiniz. Sürekli karıştırılarak pişirilmesi gereken muhallebisini dilerseniz ayrı olarak da tüketebilirsiniz. Uygun kâselere konularak buzlukta bekletilen vişneli irmik muhallebisini dondurma olarak da tüketmeniz mümkündür. Özel günlerinizde tuzlu olarak yaptığınız diğer çeşitlerin yanında mayhoş bir lezzet arayanlar için işte tarifimiz.

Vişneli İrmik Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik
Vişneli Sos için
Vişneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sürekli karıştırılarak dibi tutmadan pişirilmesi gereken muhallebiye süt ve şekeri eklenerek karıştırılır. Kaynayıncaya kadar devam eden karıştırma işlemi koyu bir kıvam alıncaya kadar devam edilir. Ocaktan indirmeden önce margarin ve vanilyada eklenerek bir müddet daha karıştırılır ve ocak kapatılır. Derin bir borcamın her yeri ıslatılır ve muhallebi borcama dökülerek soğutulması için kenara bırakılır. Burada kullanacağınız borcam fazla geniş olmamalıdır.

Soğutulmaya bırakılan muhallebinin ardından 2 bardak vişne suyu bir tencereye dökülerek 2 yemek kaşığı nişasta eklenir ve şeker de ilave edilerek yine koyu bir kıvam elde edilinceye kadar karıştırılma işlemine devam edilir. Koyu kıvama ulaşınca ocak kapatılır ve pişen irmiğin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılan tatlımızın üzeri tercihe bağlı olarak Hindistan cevizi, yeşil fıstık gibi çerezlerle süslenir ve dilimlenerek ikram edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }