- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Tül Perde Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tül perde tatlısının yapımına şerbetle başlayalım ve bunun için orta büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Tencerenin içerisine 3 su bardağı su ile 3 su bardağı toz şekeri ilave edip pişmeye bırakalım. Şerbet birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip 2 dakika kadar kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbeti ocağın üzerinden alalım ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Baklavalık yufkalardan bir tanesini alalım ve her tarafına ceviz serpiştirelim. Fırın tepsisini yağlayalım ve cevizli yufkayı büzerek fırın tepsisine alalım.
Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayalım ve fırın tepsisine bütün yufkaları büzerek dizelim. Yufkaların üzerine bir su bardağı sıvı yağı bir kaşık yardımıyla dökelim ve tepsiyi fırına gönderelim. Her tarafları kızarana dek tatlıyı 180 derecelik fırında pişirelim. Fırında kızaran tatlıyı çıkartalım ve sos malzemesini hazırlamaya geçelim. Bunun için çukur bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurta, toz şeker, süt, sıvı yağ ve kabartma tozunu ilave edip sosu karıştıralım ve yufkaların üzerine bir kaşıkla gezdirelim. Tatlıyı tekrar fırına gönderelim ve kırmızılaşana dek tatlıyı fırında pişirelim. Kızarttığımız tatlıyı fırından alalım ve keskin bir bıçak vasıtasıyla dilimleyelim.
Dilimlediğimiz tatlının üzerine soğuk olan şerbeti dökelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim. Tül perde tatlısı şerbetini çekince servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.
Afiyet olsun.
"
}
]
}