{ "title": "Torpil Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/torpil-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 15:10:27", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Torpil tatlısı, Dondurmaya benzer görüntüsü ve lezzetinin inanılmaz oluşu çoğu kişiyi bu tatlı tarifine doğru çekmektedir. Özellikle çocukların çok beğenerek tükettikleri torpil tatlısını onlar için hazırlayıp onlara güzel bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Torpil Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Muhallebisi için
Süslemek için
  • Muz
  • Çilek
  • Pudra şekeri
Torpil Tatlı Nasıl Yapılır?

Torpil tatlısını hazırlamak için bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yumuşak olan margarini, toz şekeri, sütü ve yumurtayı ilave edip parmak uçlarımızla güzel bir şekilde karıştıralım. Karıştırma kabının üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş, yavaş ilave edip yoğurma işlemine geçelim. Hazırladığımız hamurdan dört eşit beze yapalım ve yaptığımız bezeleri bir merdane ile açalım. Açılan hamurun ne çok ince ne de çok kalın olmaması gerekiyor. Açılan hamurdan bir parmak kalınlığında bıçakla şeritler keselim. Kestiğimiz şeritleri kartondan olan külahların üzerine saralım.

Diğer tarafta bekleyen bezeleri de açalım ve şeritler kesip külahların etrafına saralım. Sarma işlemi bittikten sonra külahları yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin üzerine çok birleşik olmayacak şekilde dizelim. 175-180 derecelik fırına tepsiyi gönderelim ve hafif pembeleşene dek hamurları pişirelim. Pişmiş olan hamurları fırından çıkartalım ve biraz ılıyınca içerisinde bulunan külahları dikkatli bir şekilde çıkartalım. Elde ettiğimiz hamurdan külahları ise baka bir tepsinin üzerine alalım.

Muhallebi için orta büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine muhallebi için verilen malzemeleri ilave edip tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Orta harlı ateşin üzerinde muhallebiyi göz göz oluncaya dek pişirelim ve piştikten sonra mikserle çırpalım. Hazırladığımız muhallebiyi soğuması için bir kenara kaldıralım ve soğuduktan sonra tatlıyı kaşık yardımıyla hazırladığımız külahların içerisine dolduralım. Bütün külahların içerisine muhallebiden doldurduktan sonra ağız kısımlarına çilek veya muz dilimleri yerleştirebilirsiniz. Hazır hale gelen torpil tatlımızın üzerine pudra şekeri serpiştirip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }