{ "title": "Tatlı Kurabiye", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Tatli-Kurabiye-75.jpg", "date": "19.01.2024 15:00:37", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Tatlı kurabiye, kurabiye herkesin çok sevdiği lezzetlerden biridir, özellikle de tatlı olanlar. Çay saatlerinde kahve yanına atıştırmalık olarak kurabiye her evin vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Birçok farklı şekilde ve lezzette kurabiye hazırlamak mümkündür. Özel günlerinizde çeşit çeşit hazırlayarak sofralarınıza zenginlik katabilirsiniz. Kurabiyeler lezzetli olmasının yanı sıra diğer pasta türlerine nazaran oldukça pratiktir. Pastalarda ve tatlılarda kremasıydı şerbetiydi derken çok zamanınızı alabilir. Fakat kurabiyeler hamuru yoğrulup şekillendirmeden ibaret olan çok pratik ve lezzetli tariflerdir. Kermeslerde günlerde beş çaylarında en çok çeşit kurabiye alanındadır. Bazı kurabiyeler de aynı hamur ile farklı şekil ve tatlar bile oluşturarak zengin bir görsellik de elde edebilirsiniz. Bir kurabiye hamuru yoğurup kiminin içine Elmalı harç koyar kimini damla çikolataya batırıp kimini cevize batırıp farklı şekillerde hazırlayabilir ve bu şekilde pişirerek farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz. Kurabiye çeşitleri lezzetli ve pratik olması ile diğer pasta türlerine göre daha hafiftir. Daha düşük kalorilidir ve aynı zamanda daha da ekonomiktir. Çok az malzeme ile yirmi beş tane kadar kurabiye yapmanız mümkündür. Şimdi lezzetli kurabiye tariflerine bakalım.

Tatlı kurabiye yapımı için gerekli malzemeler
Tatlı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye yapımı için derin bir kaba damla çikolata ve un hariç diğer malzemeler eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından un yavaş yavaş eklenerek yoğrulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamına gelince daha un eklemesi yapılmaz. Ardından parçalar koparılarak yuvarlanır ve damla çikolataya batırıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tüm kurabiyeler hazırlanınca 170 derece fırında yaklaşın on beş dakika kontrollü pişirilir. Üzeri çok pembeleşmeden fırından alınır ve servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }