{ "title": "Sütlü İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/sutlu-irmik-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 09:45:42", "author": "ayşe can yağmur", "article": [ { "article": "
Sütlü irmik tatlısı, ana malzemesi irmik olan bir tatlıdır. İrmik, yediden yetmişe herkesin yiyebileceği, oldukça faydalı bir besindir. Özellikle bebeklere farklı kombinlerle hazırlanarak zengin çeşitler tatlandırılarak yedirilmesi önerilir. Zira bebekler için oldukça besleyici ve gelişimi destekleyici bir yiyecektir. Öte yandan irmik, çorbalarda kıvam arttırıcı olarak da kullanılabilir. İrmik durum buğdayından elde edilir. Bir nevi oldukça ince öğütülmüş buğday da denilebilir. Sütlü irmik tatlısı şerbetli bir tatlı olmadığı için insanı kesmez. Ayrıca irmik ile yapıldığı için doyurucu özelliği de bulunmaktadır. İrmik tatlısı, kolay yapılabilen pratik bir tatlıdır. Oldukça da besleyici olan irmik tatlısı şerbetli olmadığı için, hafif bir tatlı olması sebebiyle bebeklerinize güvenle yedirebileceğiniz bir tatlıdır. Öte yandan diyetteki kişilerin de rahatlıkla yiyebileceği bir tatlıdır. İrmik tatlısı değişik tatlar eklenerek de renklendirilebilir.

Sütlü irmik tatlısı Nasıl Yapılır?

İrmik muhallebisinin yapımı için malzemeler
Havuçlu Muhallebinin malzemeleri
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Bütün malzemeler birer birer tencereye koyularak, kısık ateşte yavaş yavaş katı muhallebi kıvamına gelene kadar karıştır. Ayrıca topaklanmasını engellemek için telle çarpılması tavsiye edilir. İrmik muhallebisi yapılırken içine damla sakızı, muzlu puding yahut kakao ve benzerleri eklemeniz, muhallebinin kokusunun ve tadının daha güzel olmasını sağlayacaktır.

Havuçlu Muhallebi nasıl yapılır?

6-7 tane rendelenmiş havucu 1 su bardağı suyla pişirilir, piştikten sonra sıcak su bir kâseye alınarak içine 1 kaşık nişasta 1 çay bardağı şekeri karıştırılarak eklenir. Bu karışım havucun üstüne dökülür daha sonra kavrulur. Ardından karıştırıcı ile püre haline getirilir. Hazırlanan havuçlu muhallebi hafif ıslatılmış bir borcamın alt kısmına yayılır, ardından üzerine sütlü irmik tatlısı eklenerek muntazam bir şekilde havuçlu muhallebinin üzerini örtmesi sağlanır. Tercihe göre sütlü irmik muhallebisini alta havuçlu muhallebiyi de üst kısma yayılabilir. Ayrıca üzerini süslemek ve daha güzel bir görünüm elde etmek için, isteğe göre muz, ceviz, fındık, tarçın ve benzeri serpilebilir. Borcamın üzerine streç film çekilerek, buzdolabında muhafaza edilmeli, soğuk olarak servis edilmelidir. Sütlü irmik tatlısı tarifi 8-10 kişiliktir.

Afiyet olsun.
" } ] }