{ "title": "Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Sutlu-Biskuvili-Irmik-Tatlisi-32.jpg", "date": "19.01.2024 17:37:55", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Sütlü bisküvili irmik tatlısı hem yapımı çok kolay hem de kalori hesabı yapanlar için oldukça hafif bir lezzettir. Ben küçükken annemin yaptığı tatlılardan birisiydi. Ben de nostraljisi büyüktür. Sadece muhallebisini yaparak geniş bir kaba döker ve ters çevirerek tarçın ile servis yapardı. Daha sonra bisküvi kullanılarak yapılmaya başlanıldı. Sütlü bisküvili irmik tatlısı, tatlı seven küçük çocuklar içinde içindeki irmik ve süt nedeniyle oldukça doyurucu ve faydalıdır. Ara öğün olarak çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Sütlü bisküvili irmik tatlısının yapımı için gerekli malzemeler

Muhallebisi için
Üzerini süslemek için
Sütlü bisküvili irmik tatlısı nasıl yapılır?

Derin bir tencereye irmik, toz şeker, vanilya ve limon kabuğunun rendesini boşaltın. Üzerine yavaş yavaş karıştırarak soğuk sütü ilave edin ve mikser kullanmadan çırpıcı yardımıyla karıştırın. Orta dereceli ateş üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında olana kadar pişirin. Kaynamaya başladığını gördüğünüzde içerisine hemen tereyağı ya da margarini ilave edin ve biraz da karıştırarak yağın ocakta iken erimesini sağlayın. Yağ kullanılmasının temel sebebi muhallebimize parlaklık kazandırmaktır. Son aşama olarak tarçını ilave edip karıştırın.

Bir kap içerisinde kakaolu bisküvileri iyice ezin ve içerisine daha önceden erittiğiniz tereyağını dökerek iyice karıştırın. Sütlü bisküvili irmik tatlısını dökmek istediğiniz kalıp ya da kabın içerisini kolay çıkmasını sağlamak amacıyla su ile ıslatın ve bisküvilerden hazırlamış olduğunuz harcı dökerek ellerinizle her tarafa eşit olacak şekilde hafif bastırarak dağıtın. Yaydığınız bisküvilerin üzerine ise ılık muhallebiyi eşit şekilde dökün.

Yaklaşık 1 saat dışarıda üzerini kapatarak dinlendirin ve daha sonra soğuk arzu edenler için dolaba konulmasında bir mahsur yoktur. Ancak yaptığınız sütlü bisküvili irmik tatlısının üzerini kapatmazsanız üzeri içindeki irmikten dolayı hemen kurur ve bayat bir görüntü verebilir. Soğuyan tatlınızı servis tabağına yavaşça ters çevirerek dağıtmadan çıkartın.

Sütlü bisküvili irmik tatlısını dilediğiniz şekilde keserek üzerini süsleyin. Süslemek için toz fındık kullanabileceğiniz gibi nar tanelerinden de yararlanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }