{ "title": "Sünger Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/sunger-tatlisi.gif", "date": "18.01.2024 23:47:36", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "Sünger tatlısı, yapımı hem çok kolay hem de lezzet bakımından nefis bir tadı var. Habersiz misafiri gelecek ev hanımları ne yapayım diye şaşırıp kaldığında doğru interneti açar ve pratik bir tatlının tarifine bakar. İşte tam bu noktada hazırlanışı çok pratik olan tatlısizin imdadınıza yetişir. Özellikle de gelecek misafirinize standart bir tatlı yapmayı istemiyorsanız ve zamanınız oldukça az ise 30 dakikanızı almayacak bir tarif olan sünger tatlısı hem görünüş itibariyle misafirlerinizin gözlerine hitap edecek hem de lezzetiyle çok hoşlarına gidecektir. Bundan kesinlikle emin olun. Üstelikbunu yaparken hata yapma olasılığınız oldukça düşüktür. Sünger tatlısı tarifinde verilen malzemeleri bire bir uygulayın ve tarife riayet edin, göreceksiniz ki nefis bir tatlı çeşidi ile misafirlerinize hitap edeceksiniz. Özellikle bayramlarda standart tatlıların dışına çıkmak isteyen ev hanımları için de vaz geçilmez bir tatlı olan sünger tatlısının tarifini veriyoruz.

Sünger Tatlısının Malzemeleri
Kreması için
Şerbeti için
Sünger Tatlısı Üzeri için
Sünger Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kremasının hazırlığını yapıyoruz. Sütü bir tencereye boşaltın ve ocağın altını kısık ateşle açın. Sütün üzerine 2 yemek kaşığı un, vanilya ve dört yemek kaşığı toz şekeri ilave ederek karıştırın. Bir çırpma teliyle hızlı hızlı çırparak pişirirseniz daha güzel olur. Kremanız pişip tamamen göz göz hal aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi bir kap içerisine boşaltarak soğumaya bırakın. Soğumuş kremanın üzerine köpürtülmüş şantiyi ilave ederek, mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın. Kremanız hazırlanınca, şerbeti hazırlamaya geçin.

Sünger tatlısının şerbeti için 1 su bardağı dolusu toz çekeri ve suyu küçük bir tencereye koyarak ocağın altını yakın. Şerbetiniz hafif fokurdamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika kaynatın. Şerbetiniz hazır hale geldikten ılıması için ocaktan alarak bekletin. Sizde kekin hazırlanışına geçin.

Bir kap içerisine dört adet yumurta ve bir su bardağı toz şeker koyarak bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurta tamamen beyazlaşana kadar karıştırmaya devam edin. Üzerine bir çay bardağı sıvı yağ, Hindistan cevizi ve galeta unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Harcınız tam kıvam aldıktan sonra önceden yağladığınız dikdörtgen bir borcam veya tepsi içerisine boşaltın. Fırının derecesini 180 dereceye getirdikten sonra borcamı fırına vererek kekinizi pişirin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve soğutun.

Sünger tatlısının keki soğuduktan sonra ılık olan şerbeti tepsinin üzerinde gezdirerek kekin her yerinin ıslanmasını sağlayın. Kek sıcakken şerbeti dökerseniz keki dağıtırsınız. Aynı şekilde şerbeti de sıcak dökmemelisiniz. Hazırlamış olduğunuz şerbeti kekin üzerine döktükten sonra bir miktar bekleyin ve kremayı kekin üzerine boşaltarak bir ıspatula yardımıyla her tarafına yayın.

Kakaolu bisküviyi bir kabın içerisine elinizle ufalayın. Bisküvilerin üzerine bir tatlı kaşığı tarçın ekleyerek karıştırın. Ardından kremanın üzerine serpiştirdikten sonra buzdolabına koyun. 1- 2 saat dinlendikten sonra Sünger tatlınız servise hazırdır.
" } ] }