{ "title": "Sultan Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/sultan-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 20:39:40", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Sultan tatlısı, yine beğeneceğiniz hem şerbetli hem de kremalı lezzetiyle mükemmel bir tatlı türüdür. Kremanın içinde kullandığımız tuzsuz labne peyniri yerine, mascarpone peyniri de kullanabilirsiniz. Tatlımızın kalorisi yüksek olmasına rağmen, oldukça hafif bir lezzeti var. Tatlımızın ölçüsü büyük boy bir borcam için yeterli geliyor. Daha az yapmak isterseniz, ölçüleri yarı yarıya azaltabilirsiniz. Şimdi sultanlara layık sultan tatlısının yapımına başlayabiliriz.

Sultan tatlısı için gerekli malzemeler
Krema malzemeleri
Şerbet malzemeleri
Sultan tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımına önce krem şantiyi hazırlamakla başlayalım. Ölçüsü kadar soğuk sütle toz krem şantiyi çırpalım. Kıvamını bulduktan sonra buzdolabına koyalım. Şimdi tatlının şerbetini hazırlayalım. Çünkü şerbeti soğuk olarak kullanacağız. Tencerenin içine limon suyu hariç malzemeleri koyalım. Bunu 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, limon suyunu ilave ederek 5-10 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu ocaktan indireceğiniz zaman koymayın. Çünkü şerbetin şekerlenmesine neden olur. Şerbeti de soğuması için kenara kaldıralım.

Şimdi tatlıyı hazırlamaya başlayabiliriz. Uygun bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri çırpmaya başlayın. Daha sonra içine vanilyayı, kabartma tozunu ve elenmiş unu ilave edin. Hamurunuz hazır olduğunda, pişireceğiniz tepsinin içine yağlı kâğıt serin. Kâğıt koyduğunuz takdirde içinden almanız kolay olacak. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. İsterseniz keki pişirmek için borcam kullanabilirsiniz. Pişen keki fırından alarak biraz soğutun. Ardından kekin ortasından ikiye kesin. Bunun için ip kullanırsanız hem daha düzgün keser hem de kolay kesebilirsiniz. Kekin alt tarafının iç kısmına soğumuş olan şerbetin yarısını serpin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz krem şantinin içine labne peynirini ve toz şekeri koyarak çırpın. Bu kremanın yarısını kekin bu kısmının üzerine sürün. Kekin diğer parçasını alt kısmının üzerine kapatın. Kalan şerbeti bunun üzerine dökün. Kremanın kalan kısmını da kekin üzerine sürün. Sultan tatlısının üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Antep fıstığı, Hindistan cevizi, dövülmüş iç ceviz oldukça iyi yakışacaktır. Tatlınızı buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirerek, konuklarınıza sunum yapmak için hazırlayabilirsiniz. Dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis tabaklarına alın. İster çay saatlerinde, isterseniz akşam yemeğinden sonra yiyebileceğiniz oldukça hafif bir tatlıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }