{ "title": "Selanik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/selanik-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 00:05:36", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Selanik tatlısı, Birçok muhallebili tatlıya benzer bir tatlı gibi görünse de lezzet olarak oldukça farklı bir lezzete sahip. Bir kez denedikten sonra favori tatlı tarifleri arasına girecek mükemmel bir tatlı tarifi. Yumuşacık lezzeti ile büyük küçük tadan herkesin beğenisini kazanacak tatlının yapımı da oldukça kolay olduğu için misafirleriniz ya da çay saatleriniz için kolaylıkla hazırlayarak misafirlerinizi bu mükemmel lezzet ile tanışmasını sağlayabilirsiniz.

Selanik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Muhallebisi için
Şerbeti için
Selanik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Selanik tatlısı için öncelikle muhallebisini hazırlayın. Muhallebi için ufak bir tencereye toz şeker, süt ve nişastayı ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebinin üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırın. Çukur bir kabın içine pudra şekeri, un ve kabartma tozunu koyup ortasını açın. Tereyağını ufak bir tavanın içinde eritin. Eriyen yağı unun ortasına boşaltın. Malzemeleri karıştırın. Homojen bir şekilde yoğurulan hamuru fırın kabını yağlayarak fırın kabına boşaltın. Eliniz ile hamuru tepsiye yayın. Tepsiyi 180 derecelik fırına atarak üzeri kızarıncaya kadar bekletin.

Önceden hazırladığınız ve soğumaya bıraktığınız muhallebinin içine 4 yumurta ve vanilyayı ekleyip mikser ile 10 dakika kadar çırpın. Üzeri hafif pembeleşen hamuru fırından çıkartıp hazırladığınız muhallebiyi üzerine dökün. Tepsiyi tekrar fırına sürerek muhallebi kızarıncaya kadar pişirin.

Tatlı pişince fırını kapatın ve tatlıyı fırında 15 dakika kadar beklettikten sonra fırından alın. Selanik tatlısının şerbeti için 3,5 su bardağı su ve 3,5 su bardağı toz şekeri uygun bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şeker iyice eridikten sonra ocağa alarak 15 dakika kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edin. Hazır hale gelen şerbeti soğuması için bir kenara alın. Pişen tatlıyı baklava dilimi olacak şekilde dilimleyin. Ilıyan şerbeti dilimlediğiniz tatlının üzerine bir kepçe yardımı ile dökün. Tatlı şerbetini güzelce çektikten sonra dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }