{ "title": "Şarlot Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/sarlot-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 02:13:30", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Şarlot tatlısı, oldukça hafif ve pratik bir tatlıdır. Malzemeleri genellikle krem şanti, pötibör bisküvi ve çikolata sosu olmasına rağmen, sizler bu malzemelere yakışan ilaveler yaparak tatlınızı zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz krem şantiyi kakaolu kullanabilir, bizim yaptığımız gibi içine ceviz, damla çikolata, badem kırığı gibi ilaveler yapabilirsiniz. Bu sayede zengin bir şarlot tatlısı yaratabilirsiniz. Bu tatlı şerbetli tatlılara güzel bir alternatif olacaktır. Dilerseniz bu lezzetli tatlıyı hazırlamaya başlayalım.

Şarlot tatlısı malzemeleri
Çikolata sosu malzemeleri
Şarlot tatlısı nasıl yapılır?

Önce geniş bir kâsenin içinde soğuk süt ve krem şantiyi çırpın. Krem şanti kıvamını bulunca içinde bebe bisküvilerini ikiye bölerek atın. Bunu iyice karıştırın. Bu arada muzları soyarak dilimleyin. İçinden birkaç dilim muzu ayırarak kalanları krem şantili karışıma koyun. İçine dövülmüş cevizleri ve damla çikolataları atın. Karışım yumuşak kıvamlı olduysa, içine biraz daha bisküvi ilave edebilirsiniz. Çünkü biraz sert olması gerekir. Bunları karıştırın ve kenarda bekletin.

Şimdi tatlıyı içine koyacağınız bir kâse ya da derin bir kabın içine streç film kaplayın. Ayırmış olduğunuz muz dilimlerini kabın dibine dekoratif olarak yerleştirin. Tatlınızı daha sonra bu kalıptan çıkaracağınız için aynı süsleme yapar gibi düzenlemeniz gerekir. Bunların üzerine hazırlamış olduğunuz krem şantili karışımı düzgün şekilde dökün. Bunu bir kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltin. Düzgün bir yüzey elde ettiğinizde, üzerini streçle kapatarak en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Tatlımızın önemli bir detayı olan çikolata sosumuzu hazırlamamız gerekir. Sos malzemelerinin hepsini bir tencerenin içinde karıştırın. Bunu orta ateşe koyarak, sürekli şekilde karıştırıp pişirin. Daha sonra soğumasına yardımcı olmak ve üzerinin kabuk tutmasına engel olmak için sürekli karıştırarak kenara alın. Buzdolabında soğuyan şarlot tatlısını dışarıya alın. Bunu güzel bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerindeki streç filmi de alın. Hazırladığınız ve soğuyan çikolata sosunu bunun üzerine dökün. Şarlot tatlınınız artık servise hazır. Dilimleyerek ikramda bulunacağınız tabaklara alabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }