{ "title": "Sarı Burma Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Sari-Burma-Tatlisi-64.jpg", "date": "21.01.2024 04:41:25", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sarı Burma Tatlısı, şerbet ile hazırlanan baklava çeşitlerinden bir tanesidir. Sarı burma tatlısını isterseniz hazır baklava yufkası ile hazırlayın, isterseniz ben açarın diyorsanız kendi hünerli eliniz ile açtığınız incecik baklava hamuru ile de yapabilirsiniz. Özellikle bayramlarda ya da özel günlerde, nişan, kına düğün gibi günlerde sarı burma tatlısı en çok tercih edilen şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Ayrıca görüntüsü ile insanları cezbeden sarı burma tatlısı lezzeti ile kendisine hayran bırakmaktadır. Sarı burma tatlısı ismini renginin sarı olmasından almaktadır. Tam altın sarısı renginde pişirilen sarı burma tatlısını kaymak, vanilyalı dondurma ile ikram ederek tam bir lezzet şöleni yakalayabilirsiniz. Özel dostlarınız evinize geldiği zaman onlarla hoş sohbetler yaparken bu nefis tatlının da tadını çıkarabilirsiniz.

Sarı Burma Tatlısının Hamuru için Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Arası için
Sarı Burma Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce hamuru yoğurmak için geniş bir kabın içine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke, ılık su, tuzu ilave ederek elimizle karıştıralım. Ardından unu eleyerek kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini temiz bir bez ile örtüp 30 dakika dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamurdan iki tane ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve çay fincanı tabağının büyüklüğünde olacak şekilde açalım ve arasına bolca nişasta serpelim. Daha sonra bu iki hamur parçasını üst üste koyup merdane ile biraz büyüttükten sonra oklavayla incecik oluncaya kadar açalım. Açtığımız yufkayı ortadan ikiye keselim ve her tarafına ceviz içi serpelim. Ardından yufkayı oklavaya çok sıkı olmayacak şekilde saralım ve çok sıkmadan hafif şekilde büzelim. Oklavada büzülen yufkayı çıkaralım ve bıçak yardımı ile istenilen ölçüde keselim. Fırın tepsisine yufkaları güzelce dizelim. Bütün hamur parçaları bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. En son yufkaların her yerine gelecek şekilde sıvı yağı gezdirelim. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında sarı renk alıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan sarı burmayı soğuması için kaldıralım. Şimdi Şerbeti hazırlamak için tencerenin içine suyunu, toz şekerini ve limon suyunu ilave ederek kaynatalım. Kaynayan sıcak şerbeti soğumuş olan sarı burmanın üzerine gezdirelim. Şerbetini çekince sarı burma tatlısını servis tabağına alalım ve üzerine toz fıstık serpelim.

Afiyet olsun.
" } ] }