{ "title": "Şambaba Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/sambaba-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 16:43:59", "author": "hülya ellikçi", "article": [ { "article": "Şambaba Tatlısı geleneksel tatlılar arasında yer alan ve özellikle de kaymak ya da dondurma gibi lezzetlerle birlikte çok rahat bir şekilde servis edilerek tüketilebilen tatlılar arasında yer aldığından dolayı sevilerek tüketilebiliyor. Ağızda dağılan tadı ile bayanların sunmaktan hoşlandığı tatlar arasında yer alan bu tatlıyı misafirlerinize de çok rahat bir şekilde sunabilmeniz mümkün olacaktır.

Şambaba Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti İçin;
Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak maya ve şekeri ılık suda eritiyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra düz ve küçük bir kek kalıbını yağlayıp şeker serpiştirdikten sonra hazırladığımız tatlı karışımından yemek kaşığı yardımıyla parçalar kopararak kaba yerleştirin. Tüm tatlı parçalarını kaba yerleştirdikten sonra 30 dakika beklemeye alıyoruz. Daha sonra 150 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırından çıkan tatlıları iyice soğutarak sertleşene kadar beklemeye alıyoruz. Bu sırada tatlı soğurken şerbetinizi hazırlayın.

Şerbet hazırlarken ilk olarak şekeri bir tencereye alıyoruz birkaç dakika kavurduktan sonra suyu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Daha sonra vanilyayı da ekleyerek bir taşım daha kaynatıyoruz. Son olarak da soğumuş olan tatlıları ocaktan aldığımız sıcak şerbetin içine atıyoruz ve şerbeti çektikten sonra Şambaba tatlısı parçalarını servis tabağına alarak dilerseniz Hindistan cevizi isterseniz kaymak isterseniz de dondurma ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }