{ "title": "Rus Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/rus-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 03:32:06", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "
Rus tatlısı, \"Medovik\" ismiyle Rusya Bölgesi'nde meşhurlaşmış ve kökeni çok da eski olmayan ballı şerbetli bir tatlı çeşididir. İçeriğinde kullanacağınız balın özellikle kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Zira bu husus tatlının tutma miktarını oldukça etkilemektedir. Kremasını bol olarak tüketmek isteyenler malzemelerde yer alan süt kremasını arttırabilir. Ayrıca malzemelerdeki yumurtalar büyükse unu biraz daha fazla kullanmanız gerekmektedir. Tarifi denediğinizde artık aniden gelen misafirlerinize ne tatlı ikram edeceğinizi düşünmenize gerek yok. Değişik fikirlerle onları büyülemek isteyenler için Rus Tatlısı sizlere uzak bölgelerin rüzgârlarını estirecektir.

Şimdi gelelim Rus Tatlısı Nasıl Yapılır hakkındaki bilgilerden bahsetmeye.

Rus Tatlısı Malzemeleri
Kreması için
Rus Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabarık bir kek olması münasebetiyle derin bir kapta karıştırma işlemini yumurta ve şekeri çırparak başlamalısınız. İyice köpüren karışım bir yanda dururken derin bir tavada 3 yemek kaşığı balı ısıtalım ve kabartma tozu ekleyerek köpürene kadar pişirelim. İyice köpüren bu karışımı biraz ılıyınca yumurtalara ilave edelim.

Ballı karışım bittikten sonra başka bir tavada tereyağını eritelim ve ılıyınca yumurtaların üzerine ilave edelim. Karışıma son olarak un ve vanilyayı da katalım ve orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Buradaki ölçü kulak memesinden biraz daha sert olması gereken bir hamurdur. Eğer ununuz az gelirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Bir müddet dinlendirdiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölelim. Tezgâhın üzerinde unlu düz bir zemin oluşturarak yemek tabağı büyüklüğünde bir hamur açalım. Ölçü olarak isterseniz orta büyüklükte bir tencereden biraz büyük olacak şekilde uygulayabilirsiniz. Ardından yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine tek tek dizerek çatalla birkaç yerinden delikler açalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 2-3 dakika kadar pişirelim. Çabuk pişen hamurları fırından çıkarında tencere kapağıyla keselim ve hepsinin aynı boy olmalarını sağlayalım.

Ardından pişen hamurlardan bir kat alıp krema sürerek üst üste diğer hamurlar içinde aynı işlemi yaparak katlı pasta elde edelim. Dilerseniz katların arasına meyve dilimleri özellikle muz dilimleri ekleyerek de doldurabilirsiniz. Üzerini dilediğiniz şekilde çikolata ve fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Rus Tatlısı'nın kremasının iyice dinlenmesi için bir müddet buzdolabında bekletmeniz daha iyi olacaktır.

Afiyet Olsun.
" } ] }