{ "title": "Revani Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/revani-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 10:36:41", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Revani tatlısı, kek ve şerbet ile yapılan revani tatlısını hemen hemen herkes beğenerek tüketir. Özellikle şerbetli olmasına rağmen çok hafif olan bu tatlıyı davet sofralarınız için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda kabul günlerinizde veya arkadaş toplantılarınızda revani tatlısı hazırlayıp sevdikleriniz ile tatlı dakikalar geçirebilirsiniz.

Revani Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Revani Tatlısı Şerbeti için
Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Revani tatlısını hazırlamak için öncelikle bir tane karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurtaları teker, teker kırıp ilave edelim. Yumurtaların üzerine de bir su bardağı toz şekeri boca edelim ev mikser ile çırpma işlemine geçelim. Toz şeker ile yumurtaları mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım ve sürenin ardından karışımın içerisine yoğurdu ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım. Ardından diğer malzemeleri karıştırma kabına alalım ve revani tatlısının hamurunu yaklaşık bir dakika kadar mikser ile çırpıp çırpma işlemini bitirelim.

Yuvarlak veya kare bir borcamın iç kısımlarını sıvıyağla hafif şekilde yağlayalım ve hazırladığımız hamuru kabın içerisine koyalım. Borcamın sağa ve sola hafif şekilde sallayıp hamuru kabın her tarafına eşit şekilde dağıtalım. Akabinde hazır olan revani hamurunu fırının içerisine yollayalım ve 170 derecelik fırında her tarafı kızarana dek pişirelim.

Tatlının hamuru fırında pişerken bizde bu arada şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için küçük bir tencere alalım ve içerisine suyla birlikte toz şekeri ilave edip tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Şerbet kaynaya dek pişirelim ve kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatalım. Pişmiş olan şerbeti soğuması için ocağın üzerinden soğuk bir mekâna kaldıralım. Şerbet soğurken bizde revanin hamurunun pişip pişmediğini kontrol edelim. Bunun için bir tane kürdanı hamurun orta kısmına batırıp ve kürdanın ucuna hamur gelmiş ise hamuru tekrar fırına gönderip pişmeye bırakalım. Kek hamuru tam olarak pişmişse keki fırından alalım ve ılıması için biraz bekletelim. Ilımış olan revaninin üzerine soğuk olan şerbeti bir kepçe yardımıyla dökelim ve revaninin üzerine başka bir tepsi kapatalım. Böylelikle revani tatlısı şerbetini hem daha hızlı çekecektir hem de şerbetini çektiği için tatlı biraz daha kabaracaktır. Şerbetini çeken tatlıyı soğuması için bekletelim ve soğuduktan sonra dilimleyip spatula ile servis tabaklarına alalım. Arzu ederseniz revani tatlısının yanında dondurma, kaymak veya meyve dilimleri yerleştirip bu şekilde de sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }