{ "title": "Ramazan Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/ramazan-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 01:52:30", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Ramazan tatlısı, Ramazan tatlısı her zevke ve ağız tadına göre farklılık gösterebilir. Kimi şerbetli tatlıları tercih ederken kimi sütlü tatlılardan yana tercih kullanabilir. Ramazan'da mutlaka yemek arkasında tatlı yemek bir alışkanlık haline gelmiştir. Bizde sizler için Ramazan'da hazırlanabilecek tatlılardan birkaç tane örnek hazırladık. Tatlı tariflerimize göz atarak beğendiğiniz tatlıyı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Cevizli fincan kadayıf

Cevizli Fincan Kadayıf İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Cevizli Fincan Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıflar el ile iyice parçalanır. Ardından orta boy bir fincanın içine bir tutam kadayıf bastırılarak yerleştirilir. Kadayıfın üzerine yeteri kadar ceviz içi eklenerek etrafı kadayıf ile bastırılarak kapatılır. Fincana hazırlanan kadayıf fırın kabına ters çevrilerek çıkartılır. Kadayıflar bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Tereyağı uygun bir tavanın içinde eritilir. Eriyen yağ tepsiye sıralanan kadayıfların üzerine eşit şekilde dökülür. Fırın kabı 180 derecede ısıtılmış fırına verilerek kadayıfların üzeri kızarana kadar pişirilir.

Tatlının şerbetini hazırlamak için 2 su bardağı su ve toz şeker ufak bir tencereye alınır. Orta hararetli ısıda ilk önce şeker eriyene kadar karıştırılır. Şerbet 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilir ve bir iki taşım daha kaynatılarak şerbet ocaktan alınır.

Şerbet ilk sıcaklığını attıktan sonra soğumuş kadayıfların üzerine bir kepçe yardımı ile eşit şekilde dökülür. Tatlı şerbetini çektikten sonra yanında kaymak, dondurma gibi malzemeler eşliğinde servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Baklava Yufkasından Kekli Tatlı

Baklava Yufkasından Kekli Tatlı İçin Gerekli Malzemeleri
Keki için
Şerbeti için
Baklava Yufkasından Kekli Tatlı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımına şerbetini hazırlayarak başlayın. Toz şeker ve suyu ufak bir tencereye alarak 15 dakika kaynatın. 15 dakika sonrasında limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alın. Tereyağını ufak bir tavada eritip üzerine sıvıyağ ilave edin. Yağları karıştırarak ılımaya bırakın.

Tatlının keki için, karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri ekleyerek köpük, köpük olana kadar çırpın. Ardından irmik, un, kabartma tozu ve fındığı ekleyip hamuru karıştırın. Fırın kabını düzgünce yağlayın, Yağladığınız kaba yufkanın bir tanesini sererek yufkayı yağlayın. 10 kat olana kadar aynı işlemi tekrarlayın. 10 kat olduğunda hazırlanan kek hamurundan son yufkanın üzerine dökün. Yine 10 kat olacak şekilde geriye kalan yufkaları aynı şekilde yağlayarak kekin üstüne dizin. Artan yağ karışımını son kata dökerek fırça ile yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp tatlıyı fırına verin. Yaklaşık 20 dakika pişmesi için yeterli olacaktır. Tatlıyı fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığını atması için bekleyin. Ardından dilimleyerek soğuyan şerbeti tatlının üzerine dökün.

Afiyet olsun.

İncir Dolması

İncir Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
İncir Dolması Nasıl Yapılır?

İncirleri ılık suyun içine alarak 1 saat kadar bekletin. 1 saat sonra incirlerin sap kısımlarını kesip ortasını eliniz ile açın. İncirlerin orta kısmını ceviz içi ile doldurarak geniş bir tencereye dizin. 1 su bardağı suya 3 çorba kaşığı toz şeker ekleyerek karıştırın. Şeker eridikten sonra şekerli suyu incirlerin üzerine dökün. Son olarak sıvıyağı da dökerek incirleri kısık ocakta pişmeye bırakın. İncirler suyunu çektiğinde ocaktan alın. Pişen incirleri servis tabağını dizerek yanında kaymak ile servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }