{ "title": "Puf Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/puf-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 02:22:08", "author": "hülya ellikçi", "article": [ { "article": "Puf Tatlısı, evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve oldukça lezzetli sütlü tatlılar arasında değerlendirilebilmektedir. Hem tadı ile hem de görünüşü ile çok leziz bir sunum yapabilmenize olanak sağlayan bu tatlıyı misafirleriniz geldiğinde çok hızlı bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkün olduğu gibi dilerseniz çikolatalı ya da meyveli olarak hazırlayabilmeniz de mümkün olduğundan çok rahat bir şekilde hazırlayabilmeniz de mümkün olacaktır.

Puf Tatlısı malzemeleri
Puf Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak margarini bir tencereye alarak kısık ateşte eritin, daha sonra içine unu ilave ederek birkaç dakika unu sarartmadan kavurun. Daha sonra üzerine toz şekeri ekleyerek biraz daha kavurun ve sütü de ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Topaklanmalar yaşarsanız mikser yardımı ile karıştırmanız faydalı olacaktır. Tam koyu bir muhallebi kıvamı elde ettiğiniz zaman vanilyayı da ekleyerek karışımı ocaktan alın.

Hazırlanmış olan muhallebileri ıslatılmış kahve fincanlarına ya da yuvarlak küçük kaselere alarak bir gece buzdolabında bekletin. Fincan ya da kaseleri ıslatmazsanız muhallebi kaba yapışacak ve düzgün bir şekilde çıkarılamayacaktır. Dolapta bekletilmiş olan kapları çıkardıktan sonra geniş bir tabağa Hindistan cevizlerini serpiştirin ve kasedeki muhallebileri Hindistan cevizine atarak her tarafını buladıktan sonra servis tabağına alın. Daha sonra üzerini ve kenarlarını meyve sosu ya da çikolata sosu ile süsleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }