{ "title": "Pudingli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/pudingli-irmik-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 16:41:59", "author": "hülya ellikçi", "article": [ { "article": "Pudingli İrmik Tatlısı özellikle bayanların yemekten hoşlandıkları tatlı türleri arasında yer alıyor. Hem pudingli olması hem de irmikli olması sebebiyle farklı tatları da bir araya getirmesi ortaya leziz bir tatlı çıkmasına olanak sağlıyor. Bu yüzden de hem aileniz için hem de misafirleriniz için sunabileceğiniz leziz bir tatlı olduğunu görebilirsiniz.

Pudingli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Pudingli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlıyı hazırlarken ilk olarak irmikli kısmı hazırlamaya başlıyoruz. Öncelikle bir tencereye 5 bardak süt, 1 bardak şeker ve irmiği koyarak ara sıra karıştırmak suretiyle pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığını gördüğünüz zaman içine vanilya ve Hindistan cevizini de ekleyin. Vanilyayı sadece toz vanilya olarak değil çubuk vanilya olarak da kullanabilirsiniz. Dilerseniz bundan sonra yarım çay kaşığı ya da bir tutam tarçın da ilave edebilmeniz mümkün. İrmikler şişip çok az bir koyu kıvam alana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Dibinin tutmamasına dikkat edin ve irmik kabardığında tepsinize dökün.

İrmiğinizi soğuması için bırakarak puding yapmaya başlayın. Pudingin daha koyu kıvamda olabilmesi için 3 su bardağı süt yerine 2 su bardağı süt ile pişirmeniz daha uygun olacaktır. Sürekli karıştırarak hazırladığınız pudingi de soğuması için tepsiye aldığınız irmiğin üzerine dökün ve isteğe göre Hindistan cevizi ile süsleyerek soğuması için bekletin. Daha sonra da dilimler halinde keserek servis tabağına alarak ikram edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }