{ "title": "Portakallı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/portakalli-irmik-tatlisi.gif", "date": "22.01.2024 01:44:57", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Portakallı irmik tatlısı, nefis ve hafif tatlı tarifi arayan kişiler için kaçınılmaz bir tariftir. Özellikle portakal sosunun tatlının üzerinde jöle gibi durması ve portakalın tatlıya verdiği lezzet damakta kalacak nitelikte. Aynı zamanda güzel bir öğle yemeğinin arasında ara öğün olarak bir dilim portakallı irmik, tatlı ihtiyacını karşılayacaktır.

Portakallı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle taze olarak aldığımız portakalları ikiye keselim ve suyunu sıkalım. Sıktığımız portakal suyunu süzgeçle süzelim ve küçük bir tencerenin içerisine alalım. Portakal suyunun üzerine nişastayı ve toz şekeri ilave edip karıştıralım. Sos tenceresini ocağın üzerine alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirdiğimiz sosu kıvam aldıktan sonra ocağın üzerinden indirelim.

Hazırladığımız portakal sosunu kek kalıbı veya herhangi bir kalıbın içerisine döküp yayalım. Sosu soğuması için bir kenara kaldıralım ve bekletelim. Portakal sosu beklerken bizde irmikli tatlıyı hazırlamaya geçelim. Bunun için bir tencere alalım ve içerisine süt, irmik ve toz şekeri döküp çırpma teliyle karıştıralım. Karışımı ocağın üzerine alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvamı koyulaşana dek pişirdiğimiz kremayı ocağın üzerinden indirelim ve mikserle çırpalım.

Sosu hafif ılıttıktan sonra soğumuş olan portakal sosunun üzerine dökelim ve buzdolabına kaldıralım. Bir saat kadar tatlıyı buzdolabında dinlendirip dilimleyelim ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }