{ "title": "Peksimet Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/peksimet-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 01:27:51", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Peksimet tatlısı, evde her an bulunabilecek malzemeler ile hazırlayabileceğiniz hafif bir tatlı tarifidir. Canınız tatlı istediğinde çarçabuk yaparak imdadınıza yetişecek peksimet tatlısı bir defa yapıldığında akıllarda kalabilecek bir tatlıdır. Her yapılışta yaratıcılığınızı katarak peksimet tatlısını kendinize göre geliştirerek daha farklı tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Peksimet tatlısı için kuru meyveler, yaş meyveler, kuruyemiş, farklı kuruyemişler, pasta süsleri ya da farklı aromalar kullanarak tatlıyı kendinize göre renklendirebilirsiniz. Tarifi vermek bizden yaratıcılık sizden diyerek peksimet tatlısının yapılışına başlayalım.

Peksimet Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Peksimet Tatlısının Kreması ve Üzeri için
Peksimet Tatlısı Nasıl Yapılır?

Peksimetleri dikdörtgen borcam tepsiye sıralayın. Uygun bir tavaya toz şekeri ilave eriterek karamelize olmasını sağlayın. 1 su bardağı kaynamış suyu şeker karamelize olunca şekere ilave edip karıştırın. Karamel henüz sıcakken borcam tepsiye dizdiğiniz peksimetlerin üzerine eşit şekilde dökün. Uygun bir tencereye süt, un ve vanilyayı ilave ederek orta hararetli ocakta devamlı karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Muhallebiyi mikser ile on dakika kadar çırpın. Hazır hale gelen muhallebiyi peksimetlerin üzerine dökün. Tatlıyı soğuması için buzdolabına alın.

Toz kremşantiyi çukur bir kabın içine alarak üzerine 1 su bardağın 2 parmak eksik süt ilave edip mikser ile 6-7 dakika kadar çırpın. Soğuyan tatlıyı buzdolabından alarak, çırptığınız kremşantiyi muhallebinin üzerine düzgünce yayın. Peksimet tatlısının en üst katına dövülmüş ceviz içi serpiştirin. Peksimet tatlısı servis için hazır. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }