{ "title": "Pekmezli Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/pekmezli-tatlilar.gif", "date": "21.01.2024 21:44:43", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunun için pekmez sevmeyen çocuklar için pekmezin tatlıların içerisine ilave edip onlara bu faydalı besinden tattırabilirsiniz.

Pekmezli Tatlılar

Pekmez Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
Pekmez Helvası Nasıl Yapılır?

Pekmez helvasını hazırlamak için öncelikle derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine su ile nişastayı ilave edip karıştıralım. Çırpma teli ile güzel bir şekilde harcı karıştıralım ve nişastanın kıvamını açalım. Sulandırıp kıvamını açtığımız nişastalı karışımın üzerine pekmezi ve toz şekeri ilave edip karşı karıştırmaya devam edelim. Karıştırdığımız harcı bir pişirme tenceresine alalım ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Ocağın altını kısık ateşte açalım ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen karışımın içerisine sıcak iken ceviz içini ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kare bir borcam alalım ve içerisini sıcak su ile ıslatalım. Islattığımız borcamın içerisine hazırladığımız pekmez helvasını ilave edip yayalım. Helvayı serin bir ortama kaldıralım ve soğumasını sağlayalım. Soğuduktan sonra bıçak ile dilimleyelim ve dilimleri servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Pekmezli Su Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeleri

Muhallebisi için
Üzeri için
  • Bir su bardağı pekmez
Pekmezli Su Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Pekmezli su muhallebini hazırlamak için toz şeker, süt ve bir fiske tuzu bir tencerenin içerisine alıp kaynayana kadar pişirelim. Ardından başka bir karıştırma kabı alalım ve içerisine nişasta ile suyu ilave edip çırpma teli güzel bir şekilde karıştıralım. Süt kaynadığında tencerenin içerisine nişastalı suyu boşlatalım ve sürekli karıştıralım. Ardından ocağın altını kısık ateşte açalım ve karışımı muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen karşımı iç kısımları ıslatılmış olan kaselere paylaştıralım. Kaseleri bir tepsinin içerisine alalım ve tabakların alt kısmına soğuk su ilavesi yapıp tatlıyı soğumaya bırakalım. Soğumuş olan tatlıyı kaselerin içerisinden ters çevirip servis tabaklarının üzerine çıkartalım. Son olarak tatlıların üzerlerine pekmez gezdirelim ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Pekmezli Kabak Tatlısı Malzemeleri
  • 2 kilo kabak
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz içi
Pekmezli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pekmezli kabak tatlısının hazırlığına kabakları soymakla başlayalım ve bunun için öncelikle tüm olan kabağımızı kavun dilimler gibi dilimleyelim. Ardından dilimlediğimiz iki kilo kabağın dış kısımlarını soyup arzu göre küp veya dikdörtgen şekillerde dilimleyelim. Bu aşamada kabakları dilimlerken ne kalın ne de çok ince olmamasına özen gösterelim. Doğradığımız kabakların çekirdeklerini temizleyip yıkayalım ve bir pişirme tenceresinin içerisine boşlatalım. Kabakların üzerine su ile toz şekeri ilave edip bir sat kadar bu şekilde bekletelim. Beklerken süre içerisinde şekeri erimiş ve hafif şekilde yumuşamış olan kabakları ocağın üzerine yerleştirelim ve ocağın altını kısık ateşte açalım. Kısık ateşin üzerinde kabakları yavaş yavaş pişmeye bırakalım. Pişmiş ve yumuşamış olan kabakları servis tabaklarının içerisine alalım ve soğumaya bırakalım. Eğer sıcak iken kabakları almakta zorlanıyor iseniz tencerenin içerisinde soğumaya bırakıp soğuduktan sonra da alabilirsiniz. Servis tabaklarının üzerinde bulunan kabakları ceviz içleri ve pekmez ile süsleyip tatlandıralım. Tatlımız hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }