{ "title": "Patlıcan Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/patlican-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 18:41:19", "author": "Merve Türk", "article": [ { "article": "
Patlıcan Tatlısı, patlıcanın her çeşidinin yemeklerinde kullanan lezzetinden uzak durmak istemeyenler için değişik bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle daha tatlı olduğu için yaz patlıcanı ile bu tatlıyı denemeniz daha iyi olacaktır. Kullanacağınız patlıcanlar mutlaka çekirdeksiz ve orta büyüklükte tercih edilmelidir. Sindirim sistemini rahatlatan, kolay dışkılamayı sağlayan faydaları bulunan patlıcanın aynı zamanda bağırsakları yumuşatıcı, kolesterol düzenleyici, kalp hastalıklarının önlenmesi ve kan basıncının arttırması gibi özellikleri olduğu bilinmektedir. Hem hafif hem de sağlıklı bir tatlı yapmak isteyenler için bu tarif kaçınılmaz niteliktedir. Patlıcanı yemeyen çocuklar için de bu tatlıyı deneyerek sevdirebilirsiniz.

Şimdi patlıcan tatlısının detaylarından bahsedelim:

Patlıcan Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Patlıcan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Patlıcan tatlısı için tercih edeceğiniz patlıcanlar orta boy ise 5 adet, küçük boyda ise 10 adet tercih edilmelidir. İnce halka olarak doğranan patlıcanlar acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekleterek iyice süzülüp yıkanır. 3 adet kırılan yumurta çırpılır ve patlıcanlar yumurtaya batırılıp kızartılır. İsterseniz daha çıtır çıtır bir tatlı olması açısından yumurtaya batırdıktan sonra galeta unu ve tarçına bulayarak da kızartabilirsiniz.

Patlıcanlar bir kenarda beklerken tencereye su ve şeker eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamasına yakın limon suyu sıkarak biraz daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılarak ılımaya bırakılır. Kızaran patlıcanlar soğuyan şerbete atılır ve tüm diğer patlıcanlar kızartılıp şerbete batırma işlemine devam edilir. Üzerine bol ceviz ve tarçın serperek servis tabağına alınır ve buzdolabında soğutularak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }