{ "title": "Paşa Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/pasa-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 14:14:40", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Paşa Tatlısı, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan Paşa tatlısını hemen hemen sevmeyen yoktur. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan bu mükemmel saraylı lezzete sizlerde dayanamayacaksınız. Sizin için oldukça değerli misafirleriniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz şahane bir tatlı çeşididir.

Paşa Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Paşa Tatlısı Şerbeti için
Paşa Tatlısı Üzeri için
Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Paşa tatlısı hazırlığımıza ilk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ekleyerek karışımı karıştırarak ocağa koyalım ve karışım kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ve ateşte şerbet kıvam alıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatalım. Şerbeti ocaktan almadan 3-4 dakika kadar önce şerbetin üzerine 1 dilim limon suyu ilave ederek birkaç taşım kaynatarak şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğurken bizde tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Yoğurma kabımıza yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta ilave ederek karışımı iyice karıştırdıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı elenmiş un, 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yoğrulan hamur ele yapışmayacak yumuşaklığı geldiğinde toparlayarak üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.

Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak elimizde yuvarlayarak hafifçe üzerine bastıralım ve önceden yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Tüm hamur aynı şekilde hazırlanarak tepsi dolduktan sonra her bir hamurun üzerine fındık veya ceviz yerleştirerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip hamurlar pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Ardından tatlımız içini çekerek ılındıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve tatlının şerbeti çekmesi için 1-2 saat kadar beklettikten sonra servis tabaklarına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }