{ "title": "Paşa Lokumu Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/pasa-lokumu-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 06:15:39", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Paşa lokumu tatlısı, özellikle çocukların çok severek tükettikleri ve tadına bakan kişilerin çok memnun kaldıkları bir tarif. Sizde sütlü tatlı tariflerinden hoşlanıyor iseniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Şayet yapılması bir o kadar kolay olan Paşa lokumu tatlısını canınız güzel bir tatlı yemek istediğinde hazırlayıp afiyet tüketebilirsiniz. Aynı zamanda davet sofraları, kabul günleri ve doğum günlerin de kullanılabilecek harika bir tatlı tarifidir.

Paşa Lokumu Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Muhallebisi için
Arası için
Paşa Lokumu Tatlısı Nasıl Yapılır?

Paşa lokumu için ilk olarak çift tabanlı bir tencere alalım ve ocağın üzerine yerleştirelim. Tencerenin içerisine margarini ilave edip eritelim ve yağ eridikten sonra içerisine unu boşaltıp kavuralım. Kavrulmuş olan yağı fazla karartmadan tencereye sütü ve toz şekeri boca edelim. Bu karışımı bir mikser ile çırpalım ve çırptıktan sonra tencerenin içerisine vanilya ile nişastayı ilave edip muhallebiyi pişirmeye geçelim. Tel çırpıcı ile muhallebiyi göz göz olana dek çırpalım ve piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Bir kare fırın tepsisinin içerisine yağ kâğıt serelim ve kâğıdın üzerine de Hindistan cevizi eşit olacak şekilde serpiştirelim. Hindistan cevizinin üzerine de hazırladığımız muhallebiyi dökelim ve tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım. Paşa lokumu tatlısının güzel sarılması için güzel soğuması ve kendini çekmiş olması gerekiyor. Soğumuş olan tatlıyı buzdolabın içerisinden alalım ve tatlının üzerine süreceğimiz krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Krem şanti için sütü ve toz şantiyi bir karıştırma kabına alıp mikser ile çırpalım. Çırptıktan sonra tatlının üzerine sürelim ve ardından tatlının her tarafına dövülmüş ceviz serpiştirelim. Cevizi serpiştirdikten sonra tatlıyı tekrar buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlendirelim. Dinlendikten sonra yağlı fırın tepsisinin geniş olan yerinde bulunan yağlı kâğıdın uç kısımlarından tutup tatlıyı iki takla attıracak şekilde saralım. Sardığımız tatlıyı rulolar şeklinde keselim ve servis tabaklarına alalım. Bütün tatlıyı bu şekilde sardıktan sonra her taraflarına Hindistan cevizi serpiştirelim ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }