{ "title": "Parmak Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/parmak-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 02:04:16", "author": "hülya ellikçi", "article": [ { "article": "Parmak Tatlısı hem yapımının oldukça kolay olması hem de içinde neler olduğunu bildiğiniz bir tatlı olması sebebiyle çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz tatlılar arasında yer aldığından mutlaka denemeniz gereken bir tarif olarak karşınıza çıkıyor. Kolay hazırlanmasının yanı sıra lezzetli olması sebebiyle de hem kendiniz hem aileniz hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz leziz bir tat olarak tanımlanabiliyor.

Parmak Tatlısı Malzemeleri
İçini Hazırlamak için
Şerbetini Hazırlamak için
Üstüne serpmek için
Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz, böylece şerbetimiz biz tatlımızı hazırlayana kadar soğumuş olacaktır. Şerbetli tatlı hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli husus ya tatlı hamurunuzun ya da şerbetinizin sıcak olmasıdır. En makbul olan ise şerbetin soğuması ve tatlı hamurunun fırından çıkar çıkmaz üzerine serpilmesidir. Şerbeti hazırlarken öncelikle şekeri bir tencereye alıyoruz ve birkaç dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Daha sonra üzerine suyu döküyor ve iyice kaynatıyoruz, son olarak da birkaç damla limon suyu sıkarak bir taşım daha kaynatıyor ve şerbeti soğuması için bir kenara alıyoruz.

Şerbeti hazırladıktan sonra parmak tatlısı için öncelikle hamuru yapmaya başlıyoruz. Hamur malzemelerinden yumurta ve şekeri ilke olarak bir karıştırma kabında karıştırmaya başlıyoruz. Daha sonra sıvı yağı alıp biraz daha karıştırdıktan sonra kalan tüm hamur malzemelerini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. En son unu ekleyerek azar azar ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru hazırladıktan sonra bu hamuru dinlenmesi için 15 dakika bekletiyoruz.

Hamur beklerken parmak tatlısı içini hazırlamak için önce ceviz ve fındığı robottan geçiriyoruz ya da bir torbaya alarak sert bir cisim ile ezmeye başlıyoruz. Daha sonra içine şeker ve tarçını ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu iç malzemesini hamurdan kopardığımız yumurta büyüklüğündeki parçaların içine koyarak yuvarlıyoruz. Böylece dış kısım sadece hamur olacak şekilde iç malzemesini kapatıyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemi yaparken hazırladığımız içli hamurları bir tabağa koyduğumuz irmiğe batırarak daha önce yağlanmış olan tepsiye diziyoruz. Tüm hamurlara aynı işlemi yapıp tepsiye dizdikten sonra önceden ısınmış 180 derecelik fırına alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Üzeri kızaran tatlı hamurlarını fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra da üzerine önceden hazırladığımız şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekip soğuyunca da servis ediyoruz. Dilerseniz iç malzemesi olmadan da aynı işlemlerle parmak tatlısı hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }