{ "title": "Pamuk Prenses Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/pamuk-prenses-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 06:05:40", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Pamuk prenses tatlısı, yapılması çok kolay olan tatlı tariflerinden bir tanesidir. Özellikle yediden yetmişse herkesin rahatlıkla tüketebileceği pamuk prenses tatlısını bilhassa çocuklar çok beğeniyor. Hazırlanmasının kolay olması ve bir o kadar leziz olması nedeniyle pek çok kişi evinde bu tatlıyı yapıyor ve sevdiklerine tattırıyor. Eğer siz henüz pamuk prenses tatlısını denemediyseniz yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Pamuk Prenses Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri İçin Malzemeleri
Pamuk Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pamuk prenses tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine margarini ilave edelim. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim ve kısık ateşte margarini yakmadan eritelim. Erimiş olan yağın içerisine bir su bardağı unu boca edelim ve sürekli karıştırarak unu kavuralım. Unun bu aşamada çok kavrulmaması gerekiyor. Rengi hafifi dönünceye kadar kavrulması yeterli olacaktır. Kavrulan unun üzerine bir lire sütü boşlatalım ve tatlıyı mikser ile bir güzel çırpalım. Ardından tatlının içerisine çırpma telini alıp nişastayı da ilave edelim ve kısık ateşin üzerinde sürekli karıştırarak pişirelim.

Muhallebi göz göz bir kıvam aldığında tatlının içerisine vanilyayı boşaltalım ve tatlıyı ocağın üzerinden indirelim. Mikseri tekrar alalım ve tatlıyı 2 dakika kadar orta hızlı ayarda çekelim ve tatlıyı boşaltacağımız fırın tepsisini tezgâhın üzerine alalım.

Borcamın üzerine yarım su bardağı Hindistan cevizini boş yer kalmayacak şekilde serpiştirelim. Yoksa kalan boş yere tatlı yapışabilir. Tatlıyı bir kepçe yardımıyla Hindistan cevizlerinin üzerine eşit orantıda dökelim ve bir ıspatulayla düzgünleştirelim.

Ardından bir su bardağı süt ile krem şantiyi bir karıştırma kabının içerisine alalım. Mikser ile krem şantiyi çırpalım ve ıspatulayla tatlının üzerine alıp her tarafına yayalım. Kalan Hindistan cevizinide krem şantinin üzerine serpiştirelim ve tatlıyı buzdolabına kaldırıp bir sat kadar dinlendirelim. Sürenin ardından tatlıyı dolabın içerisinden çıkartıp dilimleyelim ve ıspatulayla servis tabaklarının üzerine yerleştirip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }