{ "title": "Nevzine Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/nevzine-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 01:35:21", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konuklarınızdan güzel tepkiler almak istiyorsanız bu tatlıyı yapmanızı öneririz. Hem sizin hem de sevdiklerinizin yüzünü güldürecek olan Nevzine tatlısını nasıl hazırlanıyormuş? Gelin hep beraber bir göz atalım.

Nevzine Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri
Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır?

Nevzine tatlısının hazırlanışına öncelikle şerbetle başlayalım. Şerbeti hazırlamak için orta boy bir tencere alalım ve içerisine toz şekerle birlikte ılık suyu ilave edelim. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim ve şerbeti kaynayana dek pişirelim. Şerbet bir taşım kaynadıktan sonra beş dakika kadar kısık ateşin üzerinde pişirelim ve piştikten sonra ılıması için bir kenara kaldıralım. Şerbet ılık hale geldiğinde şerbetin içerisine 1 çay bardağı üzüm pekmezini ilave edelim ve kaşık ile güzel bir şekilde karıştıralım.

Margarini bir tavanın içerisine alalım ve ocağın üzerine yerleştirip kısık ateşte yağı eritelim. Erimiş olan yağı bir karıştırma kabının içerisine boşaltalım ve yağın üzerine sütü, ay çiçek yağı ve sirkeyi ilave edip kaşıkla karıştıralım. Karışımı karıştırdıktan sonra harcın içerisine yumurtayı kıralım ve tahini de ekleyip tekrar karıştıralım. Ardından kaşıkla karıştırdığımız harcın üzerine bir kilo kadar elenmiş unu, cevizi ve karbonatı ilave edip parmak uçlarımızla hafif şekilde yoğuralım. Yumuşak olan hamuru nazik bir şekilde yoğurduktan sonra bir fırın tepsisinin alt kısmını hafif şekilde tereyağıyla yağlayalım. Yağladığımız tepsinin içerisine hazırladığımız hamuru ilave edip elimizle güzel bir şekilde yayalım. Oluşturduğumuz hamur yağlı bir hamur olduğu için ilk aşamada siz tepsiye yaydıkça o toplanacaktır. Ancak bir iki kere hamuru yaydıktan sonra toplanma yapmayacaktır.

Tepsideki hamurun üzerine çatalın ters tarafı ile şekiller verelin ve hamuru keskin bir bıçak ile börek dilimlerinden biraz ufak olacak şekilde dilimleyelim. Hazır hale gelen hamuru fırına gönderelim ve 180 derecelik fırında hamuru üzerleri kızarana dek pişirelim. İstenilen kıvamda pişen hamuru fırından alalım ve fırından çıktıktan sonra 6 dakika kadar dinlendirelim. Sürenin ardından soğuk olan şerbeti ılık olan tatlının üzerine kaşıkla her tarafı ıslanacak şekilde gezdirelim. Şerbeti ile buluşmuş olan tatlımızı birkaç saat dinlendirelim ve dilimlerinden çıkartıp servis tabaklarına alalım. Hazır olan tatlımızı servis için sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }