{ "title": "Muska Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/muska-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 12:15:50", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa zamanda nefis bir tatlı yapmak zorunda olan herkese hiç tereddüt etmeden tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Muska Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti İçin Malzemeleri
Üzeri için
Muska Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hazırlayacağımız muska tatlıları şerbete atacağımız için tatlımızı yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bunun için bir tencerede şeker ile suyu karıştırıp, ocağın üzerine alıyoruz. Yaklaşık on dakika orta ateşte kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynadıktan sonra soğuması için müsait bir yere kaldırıyoruz.

Baklava yufkalarını alıp, üç adedini üst üste koyuyoruz. Ardından tam ortasından ikiye kesiyoruz. Daha sonra bu parçaların eninden iki parmak kalınlığında yaklaşık 25. 30 santim uzunluğunda şeritler kesiyoruz. Küçük bir kâsenin içinde pudra şekeri ile ceviz içini karıştırıp, şeritlerin uç kısmına koyarak muska şeklinde sarıyoruz. Muskaları sararken son kısmını yumurta beyazına batırıp, ucunu kapatıyoruz. Geri kalan şeritleri de tamamladıktan sonra, kızartma tavasına muska tatlılarımızın üzerinden aşacak kadar sıvı yağ koyarak, kızdırıyoruz. Yağ yeteri kadar kızardıktan sonra tatlıları içine atıp, altı üstü pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Kızaran tatlıları önce kâğıt havluya, sıcaklığını kaybetmeden de soğuyan şerbete atıyoruz. Şerbetin içinde 15 dakika kaldıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek soğumasını dahi beklemeden servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }