{ "title": "Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/muhallebili-kemal-pasa-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 12:11:46", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de tarifimizdeki gibi muhallebili hazırlamanızı öneririz. Kolay gelsin.

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi İçin Malzemeleri
Üzeri için
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kemalpaşa tatlısını yapmak için önce şerbetini, paketinin üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz ve kemal Paşa tatlılarını şerbetin içinde paketin üzerindeki tarife uygun olarak pişiriyoruz. Yalnız kemalpaşa tatlılarının çok fazla yumuşamasını sağlıyoruz. Daha sonra kemalpaşa tatlılarını orta boy bir borcam tepsiye aralarında fazla boşluk bırakmayacak şekilde sıralıyoruz.

Muhallebiyi hazırlamak için, derin bir tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şeker ve unu ekleyip, çırpma teli ile karıştırıyoruz. Vanilyayı da ilave ettikten sonra tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. Sürekli karıştırarak, kaynatıyoruz. Muhallebi fokurdamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz. Üzerine margarini ekleyip tencereyi ocaktan alıyoruz. Mikserin hızlı ayarında 5 dakika çırpıp, hazır hale gelmiş olan muhallebiyi Kemalpaşa tatlılarının üzerine döküyoruz. Tepsiyi ileri geri hızlı hareket ettirip, muhallebinin düzgün bir şekilde tepsiye yayılmasını sağlıyoruz. 2 saat kadar oda sıcaklığında kendini çekmesi için beklettikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Servis etmeden önce kare şeklinde dilimleyip, Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }