{ "title": "Muhallebili Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/muhallebili-kadayif-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 22:56:06", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "
Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle şerbetli tatlılardan ziyade sütlü tatlıları daha fazla sevenler için kesinlikle denenmesi gereken bir tatlıdır. Kadayıf bu tarif dışında hep şerbetli tatlılarda kullanılırken muhallebili kadayıf tatlısında kadayıfa muhallebi farklı bir lezzet katmaktadır. Şimdi deneyenlerin çok seveceğini umduğum muhallebili kadayıf tatlısının tarifine geçiyorum.

Muhallebili Kadayıf Tatlısının Malzemeleri
Muhallebisi için
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

350 gram kadayıfı iki saat derin dondurucuda beklettikten sonra ince ince kıralım. Derin dondurucuda bekletmemizin sebebi kolay kırılması içindir. Geniş bir teflon tencere içerisinde tereyağı erittikten sonra şeker ve kadayıfı atarak iyice pembeleşene kadar kavurun. Kadayıf pembeleştikten sonra cevizi ilave ederek kısa bir süre kavurup ocağın altını kapatarak ocaktan indirelim. Kadayıfı ocaktan indirdikten sonra başka bir kaba almazsanız kavrulmaya devam edecektir. Bu nedenle başla bir kaba boşaltın.

Kadayıfınızı hazırladıktan sonra muhallebinin yapılışına geçin. Muhallebi için vanilya ve krema dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye koyarak pişirelim. Muhallebiyi pişirme esnasında devamı karıştırarak pişirelim ki dibine tutmasın. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra vanilya ve kremayı ilave ederek mikser ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar karıştırın.

Muhallebili kadayıf tatlısı için hazırlamış olduğunuz kadayıfı bir borcam içerisine yerleştirin ve üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı yayın. En üste de kalan kadayıfları serpiştirin ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve dinlendikten sonra servis etmeye hazır hale gelecektir. Bu tarifteki malzemeler 30 cm çapındaki bir borcama tam gelmektedir. Bu ölçüdeki borcama bu malzemeleri uyguladığınızda kreması kalın olmaktadır. Kreması ince olsun isterseniz biraz daha geniş bir borcam tercih edebilirsiniz.
" } ] }