{ "title": "Milföy Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/milfoy-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 11:55:18", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Milföy tatlısı, Pratik ve bir o kadar lezzetli olan milföy tatlısı ile misafirlerinize ziyafet şöleni yaşatabilirsiniz. Hem şerbetli hem de kolay yapılan milföy tatlısı büyük küçük herkesten tam not alacak bir tatlıdır. Milföy hamuru ile hazırlandığı için çıtır çıtır ve çok hafif olan tatlı mutlaka denenmesi gereken tatlılar arasında yer almaktadır. Her evin mutfağında kolaylıkla bulunabilen malzemeler ile yarım saat içinde hazırlanabilecek bir tatlıdır. Değişik ve lezzetli bir tatlı tarifi yapmak için milföy tatlısını deneyebilirsiniz. Milföy hamuru kolaylıkla şekil alabilen bir hamur türüdür ve milföy hamuru ile farklı farklı tarifler hazırlanabilir. Milföy tatlısı muhallebi ile yapılabileceği gibi şerbet ile hazırlandığında da mükemmel bir tat ortaya çıkabilmektedir. Milföy tatlısını hiç mutfak deneyimi olmayan ve daha önce hiç şerbetli tatlı yapmayan kişiler bile kolaylıkla hazırlayarak misafirlerine gönül rahatlığı ile sunabilir. Peki, milföy tatlısı nasıl hazırlanıyor? Hangi malzemeler kullanılıyor? Tatlı hangi aşamalardan oluşuyor? Hep beraber hazırlayarak bakalım.

Milföy Tatlısı

Milföy Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Milföy Tatlısı Şerbeti için
Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır?

Milföy tatlısına tatlının şerbetini hazırlayarak başlayın. Ufak bir tencereye 2 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şeker ekleyin. Tahta kaşık ile toz şeker eriyene kadar karıştırın. Toz şeker eriyince tencereyi ocağa koyun. Şerbet kaynayıp kıvam almaya başlayınca 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın ve şerbeti ocaktan alın.

Uygun bir kâsenin içine çekilmiş fındık, ceviz, 2 yemek kaşığı toz şeker ve toz tarçını alarak homojen bir şekilde karıştırın. Milföy hamurlarını mutfak tezgâhına 2 kat olacak şekilde yayın. İki kat milföye az un serpiştirerek merdane ile biraz inceltin. Hamurun bir kenarına hazırladığınız cevizli harçtan 2 yemek kaşığı koyarak rulo şeklinde düzgünce sarın. Sardığınız milföyleri 3 parmak kalınlığında bıçak yardımı ile keserek fırın kabına aralıklı olacak şekilde sıralayın. Tüm milföy hamurları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Milföylerin fazla kabarmaması için çatal ile üzerine hafif bastırın. Yumurta sarısını ufak bir kâsenin içinde çatal ile çırpın ve her bir milföyün üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün. Fırınınızı önceden 190-200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Isınan fırına hazırladığınız milföyleri sürün. Tatlının üzeri kızarana kadar fırınlayın. Pişen tatlıyı fırından alın. Ilıyan şerbeti milföylerin üzerine yavaş yavaş ve eşit şekilde bir kepçe yardımı ile dökün. Tatlı şerbetini tamamen çektikten sonra servis tabağına alın ve tercihe göre üzerine Antep fıstığı tozu serpiştirerek ve yanına dondurma ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }