Magnolia tatlısı New York'ta bulunan dillere destan Magnolia Bakery adlı bir pastanenin, ünü anakara sınırlarını aşmış olan bir tatlısıdır. Orjinalin de muzlu yapılan bir çeşit, hatta basit, bir puding olmakla beraber çilekle de oldukça yakışır. Tatlının şöhreti ülke sınırlarını aşarken adı da pastanenin adı ile özdeşleşmiş. Her ne kadar çok leziz bir tatlı olsa da bunca şöhreti le tezat oluşturacak denli basit bir yapımı vardır. Çok yorulmadan misafirlerine veya ailesine hoş sürprizler yapmak isteyen hanımların denemek isteyeceği tarifi anlatmaya koyulalım.
Magnolia Tatlısı Malzemeleri 4 - 6 kişilik
5 su bardağı (1 litre süt)
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (Mısır ya da buğday nişastası fark etmez)
2 adet yumurta sarısı
1/2 (Yarım) su bardağı toz şeker (Şeker miktarı ile ne kadar tatlı sevdiğinize göre çeyrek ile 1 arasında oynayabilirsiniz. Yalnız daha fazlası yakıcı oluyor.)
2 paket vanilya
1 paket (200ml) süt kreması
1 paket bebe bisküvisi (Yulaflı bisküvi veya petit beurre bisküvi de kullanılabilir)
2 adet muz veya 15 - 20 tane temizlenmiş ve dilimlenmiş çilek
Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?
Un, yumurta sarısı, nişasta ve sütü derin bir pişirme kabına alıp iyice çırpalım. Ocağı orta ateşe getirip sürekli karıştırarak puding kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Koyulaşan pudingi soğumaya alırken bisküvilerimizi parçalayıcıdan geçirip sudan geçirdiğimiz servis kaplarımızın dibine 2'şer kaşık koyup kaşıkla sıkıştıralım. Bu bisküvi tabakasının kenarlarına, kaselerin iç yüzeylerinde dik duracak şekilde isteğimize göre muz veya çilek dilimlerimizi sıkıştıralım.
Puding ılık hale geldiğinde krema ve vanilyayı ekleyip biraz da bu şekilde çırpalım. Bu karışımdan kaselerin içindeki meyve dilimlerinin ortasına dökün. Daha sonra bisküvi, meyve dilimleri ve pudingi sırasıyla servis kaselerimiz dolana kadar koyalım. En üstü puding ile kapattıktan sonra bisküvi kırıntısı ve meyve dilimleri ile süsleyelim ve buzdolabına alalım. Buzdolabında 2-3 saat bekleyen Magnolia Tatlımız servise hazır olacaktır.
Bu tarifi çok ezik veya sulu olmayan dilediğiniz başka meyveler ile de çeşitlendirebilirsiniz.
Dikkat: Çilek veya başka meyve kullanacak olursanız bu meyvelerin tadına bakarak ne kadar tatlı olduğuna bağlı olarak da şeker miktarını dengelemeniz gerekebilir.