{ "title": "Limonlu Tatlı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/limonlu-tatli.gif", "date": "19.01.2024 00:57:03", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Limonlu tatlı hem leziz hem de bol C vitaminli bir tatlı tarifi. Sıcak günlerin de serin bir tatlı tarifi istediğiniz zaman limonlu tatlı yapmanızı öneririz. Tatlıyı hazırladıktan sonra ister dondurup ister dondurmadan soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Limonlu Tatlı İçin Gerekli Malzemeleri

Muhallebisi için
Limon Sosu için
Arası için
  • Muz ve pötibör bisküvi
Limonlu Tatlı Nasıl Yapılır?

Limonlu tatlının hazırlanışı için bir tane orta boy tencere alalım ve içerisine Hindistan cevizi, nişasta, un ve toz şekeri ilave edip karıştıralım. Karıştırdığımız harcın üzerine sütü boca edelim ve karışımı ocağın üzerine alıp pişirelim. Sürekli karıştırarak pişirdiğimiz harcın içerisine vanilyayı boşaltalım ve mikser ile bir dakika boyunca karıştıralım. Hazırladığımız muhallebiyi ıslattığımız kare bir borcamın üzerine döküp yayalım.

Muhallebi soğuduktan sonra üzerine pötibör bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizelim. Tatlıyı buzdolabına kaldıralım ve dinlenmesi için bekletelim. Tatlı dinlenirken biz de limon sosunu hazırlamaya geçelim. Bunun için yağ dışında kalan diğer malzemeleri pişime kabına alalım ve pişirelim. Sosu pişirirken tel çırpıcı ile sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Sos kaynamaya başladığında içerisine tereyağını ilave edelim ve sos tenceresini ocağın üzerinden indirelim. Sosu karıştırarak biraz ılıtalım ve tatlının üzerine döküp yayalım.

Hazırladığımız limon tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve sos donana kadar bekletelim. Sos donduktan sonra limon tatlısınız dilimleyelim ve servis tabaklarına alıp sunum yapalım.
" } ] }