{ "title": "Limonlu Revani Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Limonlu-Revani-Tatlisi-92.jpg", "date": "21.01.2024 01:30:26", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Limonlu Revani Tatlısı, revani büyük küçük herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen şerbetli tatlıların ilk sırasında gelmektedir. Özellikle ramazan ayında iftar açıldıktan sonra en çok tercih edilen tatlıdır. Hemen her evde revani tatlısı yapılmaktadır, isterseniz sade isterseniz limonlu revani tatlısı yapmak mümkündür. Malzemeler aynı şekilde olarak hazırlanan revani tatlısının içine sizin yaratıcılığınız ile farklı malzemeler ilave edilerek farklı tatlar yakalamak mümkündür. Özellikle hanımlar altın günlerinde, arkadaşlar ile toplanıldığında, çocukların okulu için ya da kermes toplantılarında sıklıkla limonlu revani tatlısını tercih etmektedir. İçerisine eklenen malzemeler ile oldukça besin değeri yüksek olan revani tatlısı, doyurucu özelliğe de sahip olmaktadır. Sadece öğün atlamak isteyen kişiler bir ya da iki dilim limonlu irmik tatlısı tüketerek tok kalmayı sağlayabilirler. Tabi ki, şerbetli tatlı olduğu için aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Çünkü limonlu revani tatlısı fazla tüketildiğinde kişinin kolaylıkla kilo almasını sağlayabilir. Eğer sizlerde limonlu revani tatlısının lezzetini merak ediyorsanız, mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz. Sevdiklerinize bu nefis lezzetteki limonlu revani tatlısını hazırlayarak onlara yanında vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Limonlu Revani Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Limonlu Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce limonlu revani tatlısının şerbetini hazırlamak için tencerenin içerisine suyu ve şekeri ilave edip kaynaması için bırakıyoruz. Şerbet kaynayınca içine limon suyunu ilave edip hafif koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz, kıvamını aldıktan sonra şerbetin altını kapatalım ve soğuması için bırakalım. Şimdi derin bir kâsenin içerisine yumurtaları ve toz şekeri ilave ederek iyice çırpalım. Daha sonra sıvı yağı, yoğurdu, irmiği ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Revaninin kekini hazırlarken malzemeler içine ilave dilince mutlaka aynı yönde olacak şekilde çırpılır. Eğer aynı yönde çırpma işlemi yapılmaz ise kekinin güzel kabarmaz. Ardından un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir ve son işlemde limon suyu, limon kabuğu rendesi ve şekerli vanilya ilave edildikten sonra aynı yönde karıştırılır. Bu arada limonlu revani tatlısını pişireceğiniz fırın tepsisinin içerisini yağladıktan sonra harcı dökelim ve eşit olarak dağılımını sağlayalım. Fırını 170 dereceye ayarlayalım ve revaninin kekini yaklaşık olarak 40 dakika pişirelim. Ancak kekin pişip pişmediğine bakmak için ilk yarım saat kesinlikle fırının kapağını açmıyoruz. Daha sonra kürdan kontrolü yaparak pişip pişmediğine bakılabilir. Fırında pişen limonlu revani keki ılıdıktan sonra üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti döküyoruz. Şerbeti iyice içine çekmesi için birkaç saat bekletiyoruz. Ardından dilimleyerek servis tabağına alalım, yanında vanilyalı dondurma ya da üzerine Hindistan cevizi serperek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }