{ "title": "Laz Böreği Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/laz-boregi-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 22:18:25", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Laz Böreği, Karadeniz mutfağının klasiklerinden olan harika bir tatlı çeşididir. Çıtır çıtır kızarmış yufkaların arasındaki yumuşacık muhallebinin damakta bıraktığı muhteşem lezzet, sizi de kendine hayran bırakacaktır. Kısa sürede ve az zahmetle hazırlayabileceğiniz bu muhteşem lezzetten, sevdiklerinizi mahrum bırakmayın. Kolay gelsin.

Laz Böreği malzemeleri
Muhallebisi İçin malzemeleri
Şerbeti İçin malzemeleri
Laz Böreği Nasıl Yapılır?

Laz böreğini yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için, su ve şekeri bir tencerede eritip ocakta 10 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Tatlının muhallebisini hazırlamak için, derin bir tencerenin içine süt ve şekeri koyup, kaynamak üzere ocağa alıyoruz. Sütü koymadan önce tencerenin dibini su ile ıslatırsanız, süt tencerenin dibini yakmaz. Bir karıştırma kabının içinde, yumurta sarıları, nişasta, pirinç unu, tuz ve karabiber 1 çay bardağı su ile karıştırılarak, kaynamakta olan süte yavaş yavaş ve bir taraftan karıştırmak sureti ile ilave edilir. Muhallebi kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alınır.

Tereyağı küçük bir tavada eritilir. Baklavalık yufkaların yarısı, dibi yağlanmış fırın tepsisinin her katına erittiğimiz tereyağı sürülerek kat kat döşenir. Üzerine hazırladığımız muhallebi ile kaplanır. Daha sonra kalan baklavalık, yufkalar aynı şekilde döşenir. Üzerine tereyağının kalanı sürülür. Kare kare dilimleyerek, 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk olan şerbeti verilir. Yaklaşık iki saat kadar şerbetini çekmesini bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }