{ "title": "Kuru Fasulye Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/kuru-fasulye-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 14:05:47", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "Kuru fasulye tatlısı olur mu diye düşünenleriniz olmuştur. Evet, şimdiye kadar duymayanlarınız şaşıracak ama kuru fasulyeden hem de lezzetli bir tatlı çıkarıyoruz. Aydın yöresine has ve kuru fasulye tadı olmayan bu tatlıyı yapmaya cesaret ederseniz çok seveceksiniz. Kuru fasulye tatlısının tadı biraz kestaneyi anımsattığı için aynı zamanda yalancı kestane tatlısı da deniyor. Kuru fasulye tatlısı glüten içermediği için özellikle çölyak hastaları için iyi bir alternatif tatlı türüdür. Bu pastada un yerine kuru fasulye kullanıldığı için hiç glüten içermemektedir. Sağlık sorunlarınız varsa ve gluten size yasaksa kuru fasulye tatlısı tam size göre diyet bir tatlı türüdür. Sağlık sorunu yaşayanlar sadece sosunu hazırlarken glütensiz un kullanmak zorundalar. Çikolata sos kullanmayarak bunun yerine karamel sos veya başka herhangi bir sosta kullanabilirsiniz.

Kuru Fasulye Tatlısının Malzemeleri
Üzeri için malzemeler
Kuru Fasulye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kuru fasulye tatlısını yapmaya karar verdiğiniz günden bir önceki gün akşam kuru fasulyeleri ıslatın. Sabah sudaki kuru fasulyelerin suyunu süzün ve bir tencereye koyarak su ilave edip yemekteki kıvamına gelene kadar haşlayın. Haşlanan kuru fasulyeleri ocaktan alıp soğuttuktan sonra el blenderinden pürüzsüz olana kadar geçirin.

1.5 su bardağı şeker ve 4 adet yumurtayı bir kaba koyun üzerine bir tutam tuz ilave edip bir mikserle iyice çırpın. Ardından tarifteki kalan malzemeler de eklenerek mikserin en düşük devrinde 3-4 dakika çırpın ve ardından önceden yağladığınız fırın tepsisine dökün. Fırının ısısını 160 dereceye ayarlayarak ısı 160 dereceye vardıktan sonra tepsiyi fırına sürün ve pişirin. Bu arada çikolata sosunu tarifine göre pişirin. Ocağı kapattıktan sonra bitter çikolata ve tereyağını ilave ederek 3-4 dakika çırpın. Sosu arada bir kabuk bağlamaması için bir kaşıkla karıştırın.

Kuru fasulye tatlınız piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuyunca tepsiden çıkarın ve hazırladığınız çikolata sosunu üzerinde her tarafını kaplayacak şekilde gezdirin. Ardından üzerine ceviz serperek buzdolabına koyun ve 4-5 saat soğuduktan sonra servis edin.

Kuru fasulye tatlısını yaptığınızda ilk defa karşılaşan kişilere neden yaptığınızı sorun. Emin olun ki hiçbir kimse içinde kuru fasulye var demeyeceklerdir. Siz bu tatlıyı kuru fasulyeden yaptığınızı söylediğinde de hayretler içerisinde kalacaklar.
" } ] }