{ "title": "Kupta Sütlü Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/kupta-sutlu-tatlilar.gif", "date": "21.01.2024 14:10:29", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kupta sütlü tatlılar, görsel anlamda sofraları süsleyecek özellikte olan tatlılar lezzet bakımından da damaklarda unutulmaz tatlar bırakacaktır. Özellikle süt içmeyen çocuklar için sütlü tatlılar harika bir alternatif olacaktır. Misafirlerinizi, eşinizi, dostunuzu hafif ve lezzetli bir tat ile buluşturmak istiyorsanız kupta sütlü tatlı tariflerimize göz atabilirsiniz.

Kupta Kayısılı İrmik Tatlısı

Kupta Kayısılı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Muhallebisi İçin Gerekli malzemeler
Kayısı Sosu için
Kupta Kayısılı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kayısılar bol su ile yıkandıktan sonra çekirdekleri ayıklanır. İkiye kesilerek rondodan geçirilir. Uygun bir tencereye rondodan geçirilen kayısılar, nişasta, vanilya ve toz şeker ilave edilerek orta hararetli ocakta kaynayıncaya kadar pişirilir.

Farklı bir tencerede süt, irmik, toz şeker eklenerek orta hararetli ısıda göz göz oluncaya kadar kaynatılır. Kaynayan muhallebi ocaktan alınarak içine margarin, çekilmiş badem ve vanilya eklenip mikser ile beş dakika kadar daha çırpılır. Kupların yarısına kadar muhallebi doldurulur. Muhallebinin üzeri kayısı sosu ile tamamlanır. Tatlı ilk önce oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletilerek buzdolabına alınır. Buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

Karamelli Kuplar

Karamelli Kuplar İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Karamelli Kupların Nasıl Yapılır?

Kalın tabanlı bir tencereye toz şeker ilave edilerek orta hararetli ocakta şeker eriyip koyulaşıncaya kadar bekletilir. Koyulaşan şekerin üzerine süt ilave edilerek altı kısık ocakta şeker eriyinceye kadar kaynatılır. Hazırlanan karışım soğuması için bir kenara bırakılır. 1 paket krema mikser yardımı ile koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpılır. Soğumaya bırakılan şekerli süte, un ve vanilya ilave edilerek muhallebi kıvamı alıncaya kadar kısık ocakta pişirilir. Hazırlanan muhallebinin yarısı kupların dip kısımlarına pay edilir. Kekler küp-küp doğranır. Kupların üzerine kremanın yarısı ilave edilerek küp doğranmış kekler sıralanır. Daha sonra sırası ile muhallebi ve krema ile kuplar doldurulur. Hazırlanan kuplar buzdolabına alınarak soğuması beklenir. Soğuyan kuplar servis anında böğürtlen, nane yaprakları ve frenk üzümü ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kupta İncir Tatlısı

Kupta İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Kupta İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

İncirler iyice yıkandıktan sonra bir kabın içine alınarak sıcak su ile 10 dakika kadar ıslanır. Tatlının muhallebisi için, uygun bir tencereye süt, nişasta ve pirinç unu ilave edilerek tel çırpıcı ile homojen bir şekilde çırpılır. Suda bekletilen incirler püre haline gelinceye kadar blnederdan geçirilir. Püre haline gelen incirler sütlü karışıma ilave edilerek ocağa alınır. Karışım devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Yarım pasta keki el ile ufalanarak kuplara paylaştırılır. Hazırlanan muhallebi kuplara pay edilir. Bir süre oda sıcaklığında bekletilen kuplar soğuması için buzdolabına alınır. Buzdolabında 2 saat kadar bekletildikten sonra üzerleri çekilmiş badem ve ceviz ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }