{ "title": "Kremalı Sütlü Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Kremali-Sutlu-Tatlilar-18.JPG", "date": "21.01.2024 08:26:33", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kremalı Sütlü Tatlılar, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla tarife ulaşmak mümkündür. Bazı tatlı tariflerinin hazırlanışları yörelere göre farklılık gösterse de lezzet olarak her damak tadına uygun tatlı tarifi bulmak mümkündür. Sütlü tatlılar şerbetli tatlılara oranla daha hafif olduğu için daha çok tercih edilir. Sütlü tatlılar çocuklar tarafından da çok sevilir. Hazmı kolay olduğu için akşam yemeklerinden sonra çayın ya da kahvenin yanında rahatlıkla sunumu yapılabilir. Bilindik sütlü tatlılardan sıkılanlar ve değişik tatlar arayanlar sütlü tatlıyı kremalı olarak hazırlayabilir. Krema sütlü tatlılara farklı bir kıvam ve aroma katacaktır.

Kremalı Sütlü Kahveli Tatlı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

Keki için
Kreması için
Ara kat için
Keki Islatmak için
Kremalı Sütlü Kahveli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kremalı sütlü kahveli tatlı tarifine kekin hazırlanması ile başlanır. Keki hazırlamak için yumurta, toz şeker ve süt mikser yardımıyla çırpılır. Daha sonra içerisine vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilir. Tüm malzemeler birlikte 2-3 dakika kadar çırpılır. Kek için kullanılacak olan yassı kek kalıbının her tarafı sıvı yağ ile yağlanır. Kek harcı yağlanmış kalıba boca edilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Kek pişerken krema hazırlığı yapılır. Derin bir tencere içerisine tüm malzemeler ilave edilerek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. İçerisine krema ilave edilerek kaşık yardımıyla karıştırılır ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Fırından çıkarılan kek biraz dinlendikten sonra yanlamasına olacak şekilde ortadan ikiye kesilir. Keki ıslatmak için tüm malzemeler bir kenarda iyice karıştırılır. Kekin her iki parçası da eşit şekilde iyice ıslatılır. Kekin tabanına kremanın yarısı boca edilir ve ıspatula yardımıyla yayılır. Üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir. Kekin üst katı kremanın üzerine kapatılır. Kalan krema kekin en üstüne boca edilir ve böylece tatlı hazırlanmış olur. Hazırlanan tatlı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra istenilen şekillerde dilimlenir. Servis tabağına alınan kremalı sütlü kahveli tatlı üzerine toz granül kahve serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

3 Renkli Kremalı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
3 Renkli Kremalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu tarifte kullanılan farklı yan malzemeler sayesinde 3 farklı renkte irmik tatlısı elde edilecektir. Bu irmik tatlıları borcama kat kat dökülerek farklı bir tatlı hazırlanacaktır. Bunun için derin bir tencereye süt, nişasta, toz şeker, irmik, vanilya ve sıvı yağ konur. Tencere ocağa alınarak tüm malzemeler kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Tatlı koyulaşmaya başlayıp kıvam bulunca ocaktan alınır. İçerisine 2 paket krema ilave edilerek iyice karıştırılır. Diğer bir yandan havuçların kabuğu soyulur ve küp şeklinde doğranır. Küçük bir tencereye bir miktar su konularak yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Haşlanan havuçlar daha sonra çatal yardımıyla ezilerek püre haline getirilir. Pötibör bisküviler robottan geçirilerek toz haline getirilir. 2 farklı kâse alınır. Birinci kâseye pötibör bisküviler ve kakao konulur. İkinci kâseye havuç püresi konulur. Tenceredeki irmik göz kararı üçe bölünerek bir kısmı bisküvi ve kakao ile karıştırılır. Tatlı yapımında kullanılacak borcamın tabanına ilk önce bisküvili ve kakaolu karışım dökülür. İkinci kata sade irmikten dökülür. Üçüncü kata ise havuç püresiyle karıştırılmış irmik dökülür. 3 renkli kremalı irmik tatlısı soğuması için üzeri streçlenerek buzdolabına kaldırılır. Buzdolabından çıkarılan tatlı istenilen şekillerde dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerine Hindistan cevizi serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }