{ "title": "Kremalı İncir Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/kremali-incir-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 15:34:10", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "Kremalı incir tatlısı, Özellikle de incir sevenlerin beğenerek tüketeceği nefis bir tatlı türüdür. İncir tatlısı olduğu için bazıları ağır olduğunu düşünmekle beraber tadına baktıktan sonra yemeden kendini alıkoyamamaktadırlar. Şimdi kremalı incir tatlısının tarifine geçelim.

Kremalı İncir Tatlısının Malzemeleri
Kreması için malzemeleri
Şerbeti için malzemeleri
Kremalı İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce kremalı incir tatlısının kremasını hazırlayalım. Tereyağı dışındaki krema için yazdığımız malzemelerin hepsini bir tencereye koyarak karıştırın. Mikserle çırpmanız daha uygun olacaktır. Karışımda topak kalmaması gerekmektedir. Ocağın altını açın ve karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra ocağın altını kapatarak kremanızı ocaktan indirin ve ılıması için serin bir yerde bekletin. Ilıdıktan sonra bir paket krem şantiyi karışımın içerisine dökün ve mikserle 5-10 dakika kadar çırptıktan sonra kremanız hazır hale gelecektir.

Şimdi şerbetini hazırlayalım. Bir çay bardağı sıcak suda 1 çay kaşığı neskafeyi ve bir çay kaşığı şekeri karıştırın ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz bu şerbet pişmeden çiğ olarak kullanılacak.

Kekin yapımına başlayalım. Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım. Şeker eridikten sonra cevizi ekleyerek karıştıralım. Ardından kabartma tozunu ve unu ekleyerek bir müddet daha karıştıralım. Hazırlamış olduğunuz çok küçük taneli incir parçalarını una bulayarak karıştıralım. Una buladığımız taktirde incir taneleri kekin tabanına çökmez. Kremalı incir tatlısı karışımınız hazır hale geldikten sonra kare şeklindeki bir borcamın içerisine margarin çalın ve ardından unlayın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı borcamın içerisine dökerek yayın. Fırının derecesini ve sıcaklığını 150 dereceye getirdikten sonra borcamı fırına vererek 30 dakika pişirin. Kekiniz piştikten sonra soğumadan şerbeti kaşıkla her yerine gelecek şekilde dökün ve üzerine ılıyan kremayı dökerek yayın. Hazırladığınız kremalı incir tatlınızı buzdolabına koyarak bir gece dinlendirin. Ertesi gün servis edeceğiniz zaman üzerine bolca Hindistan cevizi serperek afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }