{ "title": "Kozalak Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/kozalak-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 21:39:56", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Kozalak tatlısı, son derece lezzetli besleyici ve yapması oldukça pratik bir tatlı çeşididir. Hangi yöreye ait olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Kabul günleriniz de ve beş çaylarında özel konuklarınıza gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Lezzetiyle olduğu kadar görüntüsüyle de adından söz ettirecek olan kozalak tatlısını çok beğeneceksiniz. Şerbetli tatlılara kıyasla daha hafif bir tatlı olduğundan, dilerseniz yaz aylarında dondurma ile servis ederek konuklarınıza hoş sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Kozalak tatlısı malzemeler
Kozalak tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak orta büyüklükte teflon bir tavayı kısık ateş üzerine koyalım. Daha sonra hafif ısınmış olan tavanın içerisine tereyağı ile çikolatamızı yavaş, yavaş karıştırarak erimesini sağlayalım. Bu işlemi yaparken yağ ile çikolatanın tam olarak birbirine kaynaşmasına önem verelim. Eriyen tereyağlı çikolatanın içine cevizlerimizi ilave ederek karıştıralım ve üzerine balımızı da gezdirdikten sonra ocağın altını kapatarak on dakika ılımasını bekleyelim. (Sıcak olarak mısır gevreklerini ilave edersek gevreklerin çıtırlığının kaybolmasına sebep oluruz) En son olarak mısır gevreklerini de katıp, mısır gevreklerinin kırılmaması için yavaş bir şekilde harmanlayalım. Şekil vermek için limon sıkma aparatının iç kısmına tatlı kaşığı yardımı ile fazla bastırmadan dolduralım. Dikkatli bir şekilde servis tabağına ters çevirerek kozalaklarımızı oluşturalım. Aynı işleme harcımız bitinceye kadar devam edelim. Buz dolabında yarım saat beklettikten sonra soğuk olarak servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }