Kırmızı gül tatlısı, gül tatlısı bir de kırmızı ise sofraların gözdesi olmaya aday diyebiliriz. Kırmızı gül tatlısı gıda boyası kullanılarak hazırlanmaktadır. Bu tür maddeleri kullanmaktan kaçınıyorsanız kırmızı gül tatlısı yaptıktan sonra bu düşüncenizden artık taviz vereceğinizi söyleyebiliriz. Eşinize güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız bu tatlı tarifi tam size göre. Sofraları süsleyebileceği gibi göz alıcı özelliği ile her zaman tercih edeceğiniz tatlı tariflerinden birisi olacak.
Kırmızı Gül Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
125 gram oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 tane vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Alabildiği kadar un
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Kırmızı Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı karıştırma kabına alınır. Üzerine sıvıyağ, süt, yumurta, irmik, vanilya, kabartma tozu ve alabildiği kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamura yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası eklenerek boya hamurun her tarafını kaplayana kadar tekrar yoğurulur. Hamur 10 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
Kırmızı gül tatlısının şerbeti için, 4 su bardağı su ve toz şeker ufak bir tencereye alınarak şeker eriyene kadar karıştırılır. Tencere orta hararetli ocağa alınarak 20 dakika kadar kaynatılır. Son 5 dakika yarım limon suyu ilave edilir.
Hazırlanan hamurdan büyükçe bezeler yapılır. Merdane yardımı ile her yönü eşit olacak şekilde 2 santim kalınlığında yufkalar açılır. Açılan yufkadan çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilir. 4 tane yuvarlak birbirinin yarısına gelecek şekilde yerleştirilir. Alta kalan kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarılır ve bıçak ile ortadan ikiye kesilir. Kesilen kısım altta kalacak şekilde fırın kabına sıralanır. Her bir gülün ortasına bir tane fındık yerleştirilir. Fırın 180 dereceye ayarlanarak güller fırına verilir. Pişen güller ve tatlının şerbeti ılıkken tüm güllerin üzerine eşit şekilde dökülür. Tatlı şerbeti çekene kadar bekletildikten sonra servis yapılır.