{ "title": "Kek Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/kek-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 13:46:34", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kek tatlısı, kısa zamanda ve çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Kısa sürede muhteşem bir tatlı yapmak isteyen herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Kek tatlısı malzemeler
Şerbetini İçin malzemeler
Üzeri için
Kek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için orta büyüklükte bir tencereye su ve şekeri koyarak, arta ateşte 15 dakika kaynatıyoruz. Şerbeti ocaktan indirmeden beş dakika önce limon suyunu eklerseniz şerbetin kıvamı ve tadı daha iyi olur.

Kek karıştırma kabının içine yumurtaları kırarak, şeker ile mikserin hızlı ayarında kar haline gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağ, yoğurt limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip bir süre daha karıştırıyoruz. En son un ile kabartma tozunu ilave edip bildiğimiz akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz. Kek hamurunu, dibini margarin ile yağladığımız kek tepsisine boşaltıyoruz. Hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını sağlamak için, tepsiyi sağa sola sert hareketlerle sallıyoruz. Kek hamurunun üzerinde delik delik hava kabarcıkları oluşacaktır. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Fırından çıktıktan sonra, soğumasını bekleyip, parmağımızı yakmayacak sıcaklıktaki şerbeti kekin üzerine döküyoruz. Tepsinin üzerine daha geniş bir tepsi kapatıp, şerbetini daha iyi çekmesini sağlıyoruz. Birkaç saat içinde şerbetini çeken tatlıyı üzerine Hindistan cevizi serpiştirip, kare şeklinde dilimleyerek, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }