{ "title": "Kazandibi Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/kazandibi-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 09:26:06", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "Kazandibi tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar var. Lezzetli ve kıvamında bir kazandibi tatlısı hazırlamak istiyorsanız öncelikle aşağıda sıraladığım püf noktaları kesinlikle uygulayın.

Kazandibi Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları
Kazandibi Tatlısının Malzemeleri
Kazandibi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derin olan bir tencerenin içine şeker, vanilya, pirinç ununu ve sütü koyduktan sonra çırpma teli veya mikserle iyice karıştırın. Karıştırırken topaklaşmalara izin vermeyin. Ocağın altını açın ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak üzerinden kabarcıklar çıkana kadar kazandibi tatlınızı pişirin.

Çelik bir tepsinin içerisini margarin ile yağladıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Az önce pişirdiğiniz muhallebiyi bu tencerenin içerisine dökün. Tencerenin her yeri aynı yükseklikte olacak şekilde yayın. Ocağın altını biraz açarak alta serpilen pudra şekerinin karamelleşmesini sağlayarak ocağın altını söndürün ve ocaktan alarak içinde su dolu bir kabın içerisine oturtun ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından ters çevirerek karamelli kısım üst kısma gelmesini sağlayın ve buzdolabına koyarak 4-5 saat kadar soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
" } ] }