{ "title": "Kaymaçina Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/kaymaçina-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 08:12:50", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "
Kaymaçina Tatlısı, Arnavut ve Göçmenler tarafından meşhur olmuş hafif ve lezzetli bir tatlı çeşididir. Un katılmadan sadece yumurta ile hazırlanan bu tatlının kıvamı oldukça yumuşak niteliktedir. Tarifindeki benzerliği bir başka olan Krem Karamel tatlısıyla bağdaştıranlar da mevcuttur. Kaymaçina tatlısını bu tatlıdan ayıran tek özelliği karamel kısmının eksik olmasıdır. Süt ve yağ kullanmadan hazırlanan Kaymaçina tatlısını hazırlarken kullanacağınız sütün inek ya da koyun sütü olmasını tercih etmelisiniz. Zira pastörize sütte tatlının kıvamı pek de tutmamaktadır. Ayrıca eğer koyun sütü tercih ederseniz kaymak tutmaması açısından malzemelere 1 çorba kaşığı da süt eklemelisiniz.

Hafif tatlı severler için etken olan Kaymaçina tatlısı şu şekilde hazırlanmaktadır.

Kaymaçina Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik
Kaymaçina Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu tatlımızda yumurta bol olarak kullanıldığı için yumurta kokusunu bastırması açısından tarifin orjinali dışında portakal kabuğu rendesi eklemeniz önerilir. Vanilya kullanacaksanız da tek olarak vanilyayı tercih edebilirsiniz. Kabarması için yumurta ve şekerin köpük, köpük olana kadar iyice çırpılması gereken Kaymaçina'da bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyerek mikserin en yüksek devrinde birkaç dakika sürekli çırpmalısınız. Ardından İyice köpüren karışıma süt ilave edilir ve bir müddet daha çırpmaya devam edilir.

Ben mari usulü ile pişirilecek olan bu karışımı borcama dökerek içinde su olan başka bir kabın içine alalım. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim. Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca buzdolabında dinlendirerek yanına meyveli bir sos dökelim ve servis edelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }