{ "title": "Kayısı Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/kayisi-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 12:31:39", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "Kayısı tatlısı, meyve ile hazırlanan tatlılardan hoşlanan kişiler için ve yararlı olması sebebiyle çocuklarına bir iyilik yapmak isteyen anneler tarafından tercih edilen doğal bir tatlı çeşididir. Eğer kayısının kendi has tadıyla olmasını istiyorsanız şeker yerine sakarin kullanabilir ya da herhangi bir tatlandırıcı kullanamadan da bu tatlıyı yapabilirsiniz. Cilt güzelliğinin en doğal reçetesi olan kayısının pek çok faydası bulunmaktadır. İçeriğinde A, B, C, P vitaminleri bulunan kayısı vitamin ve mineral açısından oldukça da zengin bir meyvedir. Aynı zamanda yüksek dozda demir, kalsiyum, fosfor ve magnezyum barındıran, vücutta biriken zararlı maddeleri de dışarı atmakta etkin olan kayısıyı bol bol tüketmemiz gerekmektedir.

Özellikle yaz aylarında bolca çıkan taze kayısı yerine bu tatlı tarifimizde gün kurusu kayısı da tercih edebilirsiniz.

Kayısı Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik
Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kullanacağınız kayısının özelliğine bağlı olarak iyice yumuşaması açısından dilerseniz kayısıları akşamdan da suda bekletebilirsiniz. Kayısıları yıkayalım ve 2-3 saat ıslatılarak suda bekletelim. Yumuşayan kayısıları bıçakla yarmadan içlerine ceviz koyalım. Eğer kayısıları bıçak ile tam ikiye bölerseniz pişerken dağılacaklardır.

Yayvan bir tencereye içleri ceviz doldurulan kayısıları dizelim. Toz şekeri hepsine eşit olacak şekilde serpiştirelim. Tereyağını da parçalar hâlinde kayısıların üzerlerine ekleyelim. Üstlerini geçmeyecek şekilde su ekleyelim ve kaynaması için tencerenin kapağını kapatalım.

Kaynamaya başlayan kayısıların erimemesi için ocağın altını kısalım ve yavaş ateşte pişirmeye devam edelim. Tam olarak yumuşayan kayısıların altını kapatalım ve su şerbet kıvamına gelince tatlımız olmuş demektir.

Tatlıyı ocaktan alalım bir müddet dinlendirdikten sonra sıcak veya soğuk şekilde üzerlerine Hindistan cevizi serpiştirerek servis edelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }