{ "title": "Kakaolu Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/kakolu-tatlilar.gif", "date": "19.01.2024 10:20:20", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kakaolu Tatlılar, oldukça pratik hazırlanmasının yanı sıra şahane lezzeti ile de beğeninizi kazanacak kakaolu tatlı tariflerimiz ile ister konuklarınız ile ister çocuklarınız ve sevdiklerinizle kendinize harika bir tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.

Kakaolu Sultan Sarması

Kakaolu Sultan Sarması İçin Gerekli Malzemeleri
Kakaolu Sultan Sarması Nasıl Yapılır?

Kakaolu sultan sarması hazırlığımıza ilk olarak dikdörtgen bir cam tepsinin tabanına bolca Hindistan cevizi yayalım. Ardından uygun bir tencereye 4 su bardağı süt, 2 çay bardağı un, yarım su bardağı toz şeker ve 4 çorba kaşığı kakao ilave edip tel çırpıcı yardımıyla çırparak ocağa koyalım ve sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ardından muhallebiyi ocaktan alarak üzerine 1,5 çorba kaşığı tereyağı ve vanilya ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla 3-5 dakika kadar muhallebi pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.

Daha sonra hazır hale gelen muhallebiyi Hindistan cevizi yayılmış tepsiye düzgün bir şekilde dökerek yaydıktan sonra ıslatılmış bir kaşık yardımıyla muhallebinin üzerini düzelterek ılıdıktan sonra buzdolabına koyup en az 2-3 saat kadar bekletelim. Daha sonra buzdolabından çıkartalım ve üzeri için 1 su bardağı soğuk sütle, krem şantiyi bir mikser yardımıyla koyulaşıncaya kadar çırparak muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde dökerek yayalım. Ardından tekrar muhallebiyi buzdolabına koyarak 1gece bekletelim. Kakaolu sultan sarması tatlımızı servis esnasında buzdolabından çıkartarak 2 parmak kalınlığında dilimleyip önce rulo şeklinde saralım. Ardından sarılan ruloyu iki parmak eninde keserek servis tabağına yerleştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kakaolu Revani

Kakaolu Revani İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Şerbeti için
Kakaolu Revani Nasıl Yapılır?

Kakaolu revani hazırlamaya ilk olarak şerbeti kaynatarak başlayalım. Uygun bir tencereye 4,5 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı su ilave ederek ocağa koyalım. Şerbetimiz önce harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte kıvam alıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatalım ve ocaktan almadan birkaç dakika önce bir dilim limon suyunu ekleyerek ocaktan alarak, soğumaya bırakalım.

Revanimizin hamurunu hazırlamak için yoğurma kabımıza önce 5 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave ederek yumurta ve şeker kar haline gelene kadar bir mikser yardımıyla çırpalım. Ardından köpük, köpük olan yumurtalı karışımın üzerine 2 çay bardağı sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek karışımı çırpmaya devam edelim. Ardından üzerine 1 su bardağı irmik, 2 su bardağı elenmiş un, vanilya, kabartma tozu, eritilmiş bitter çikolata, 3 çorba kaşığı kakao, iri dövülmüş Antep fıstığı ve portakal kabuğu rendesi ilave ederek karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Hazır hale gelen revani hamurumuzu dikdörtgen fırın tepsimizin tabanını yağladıktan sonra dökerek yayalım ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartalım.

Pişen revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökerek revani şerbeti çekinceye kadar bekletelim. Daha sonra kakaolu revanimizin krem şantisini hazırlamak için derin bir kabın içine süt ve sade şantiyi ilave ederek, koyulaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla iyice çırparak en az 3-4 saat kadar buzdolabına koyarak dinlendirelim. Servis esnasında şerbeti çeken revaniyi kare dilimler şeklinde dilimledikten sonra her bir dilimi tekrar enlemesine ortasından dilimleyerek arasına krem şanti sürerek diğer parçayı üzerine yerleştirip krem şantiyle süsleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }