{ "title": "Kabak Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/kabak-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 04:36:23", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kabak tatlısı, kabak uzun yapraklı geniş bir bitkidir. Yapısı tıpkı küreye benzeyen kabağın iç tarafı turuncudur. Lif yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kabak bu özelliği ile diyet listelerinde sıkça yer almaktadır. Kabak tatlı yapımında kullanıldığı gibi çok yaygın olmasa da yemeklik olarak da kullanılan bir bitkidir. Vücut için çok sayıda faydası olan kabağın tatlı tarifine geçmeden önce faydalarından kısaca bahsedelim.

Kabağın Faydaları Nelerdir?
Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabak tatlısı için kabak ilk önce ince dilimlere ayrılır. Dilimlenen kabağın çekirdekleri temizlenerek eşit ölçülerde doğranır. Doğranan kabak yıkandıktan sonra büyük ve geniş bir tencereye alınır. Kabağın üzerine 2 su bardağı kadar toz şeker eklenerek, tencerenin kapağı kapatılır. Toz şeker ile kabaklar bir gece bekletilir. Eğer vakit sıkıntısı varsa bekleme süresi 1-2 saat ile sınırlı kalabilir. Bekleme süresi tamamlanan kabak sulanacaktır. Tencere ilk önce harlı ocağa alınıp, kaynayınca orta hararetli ısıya getirilir. Başlangıçta tencerenin kapağı kapalı olmalıdır. Kabaklar yumuşamaya başlayınca tencerenin kapağı açılır. Bu şekilde şerbet koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen kabak soğuması için servis tabağına alınır. Kabak iyice soğuduktan sonra servis tabaklarına bölünür ve üzeri iri çekilmiş ceviz ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }