{ "title": "İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/irmikli-vezir-parmagi-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 14:22:59", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerle aniden gelen misafirleriniz için hemen hazırlayabilirsiniz. 20-25 dakika kadar süren pişirme süresiyle kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin detaylarını sizler için derledik. Malzemelerindeki birebir ölçüleri uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Gelelim İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı detaylarından bahsetmeye.

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Üzeri için
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hamur yoğurarak yapacağınız tatlı çeşitlerinde kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında bekletilirse kıvamının tutması açısından daha etkili olacaktır. Bu yüzden tatlı hamurunuzu hazırlamadan önce özellikle yumurta ve tereyağı gibi malzemeleri önceden oda sıcaklığında bekleterek başlamalısınız.

Derin bir tencerenin içinde şerbetimizi hazırlamak üzere su ve şekeri ilave ederek karıştıralım. Şerbetin kaynamasına 15 dakika kala limon suyunu ekleyerek, şekerlenmesini önlemiş oluruz. Bu detaya da dikkat ederek kaynayan şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Ayrı bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri ilave ederek çırpmaya başlayalım. Tamamen homojen olan karışımın kıvamı beyaz ve yoğun bir köpük halini alınca kabartma tozunu ekleyerek kısa bir süre daha çırpalım.

Oda sıcaklığında eriyen margarin, yoğurt ve sıvıyağı karışıma ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için göz kararı unumuzu ekleyelim. Tatlı hamuru olduğundan hamuru çok fazla bastırarak, vurarak yoğurmamalısınız.

Dinlenmeye aldığımız hamuru bir müddet beklettikten sonra elimizle uzun uzun şekiller verelim. Ayrı bir tabağa koyduğumuz irmiğe elde ettiğimiz şekildeki hamurları bulayarak her yerini yağladığımız tepsiye yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hamurların üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Fırından çıkarttığımız hamurların üzerine henüz sıcakken önceden hazırlayarak soğuttuğumuz şerbeti dökelim. Hamurların şerbeti iyice çekmesi için bir müddet beklettikten sonra üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }